Sztárok nélkül, B csapattal jön az MTK stadionavatójára a Sporting

2016.10.12. 17:09 Módosítva: 2017.01.08. 15:47
A Sporting és a legnagyobb portugál sportlap is így tudja, csak az MTK képviselői felejtették el tájékoztatni a nézőket erről az apróságról. Deutsch Tamás "legerősebb összeállítást" ígért a portugálok részéről, és a nézők is ebben a tudatban vették meg a 5900 forintos jegyeket.

Kitalálni sem lehetne nagyobb vesszőfutást, mint ami az MTK új stadionja körül zajlik. Először a betonfalakkal sokkolták a közvéleményt, aztán pornófilmmel avatták a kijelzőket, ám az igazi botrány csak most készül. A Sporting CP ugyanis egész biztosan nem a beharangozott legerősebb összeállításában érkezik Budapestre, legalábbis ezt állította nekünk a csapat képviselője, és a legnagyobb portugál sportlap munkatársa is.

Bár az újságtól és a klubtól kapott tájékoztatás más-más indokra hivatkozik, az egyértelmű, hogy a portugálok sztárjai közül senkit nem láthat holnap este a Hidegkuti Nándor Stadionba kilátogató nagyérdemű.

Mindkét forrás egyértelműen állítja, hogy a B-csapatával jön a Sporting, az egyetlen különbség, hogy az A Bola szerint az első csapat a stadionmegnyitó idején a másodosztályú Familicao ellen játszik kupamérkőzést, míg a klub szerint az első csapat tagjai sem itt, sem ott nem játszanak, hanem maradnak Lisszabonban, és gőzerővel készülnek a Dortmund elleni keddi BL-mérkőzésre.

Az A Bolától kapott tájékoztatás még azt is elárulta, hogy három első csapathoz tartozó játékos azért eljön Budapestre a tartalékokkal.

Matheus Pereira, Ricardo Esgaio és Azbe Jug,

azaz két cserevédő és a harmadik számú kapus.

Hogy valami nem stimmelt teljesen, azt már egy közel egy hete megjelent egy nyúlfarknyi hír is jelezte a lap online kiadásában, ami egyenesen arról szólt, hogy a budapesti mérkőzés elmarad, csak a csapat elnöke lesz jelen a megnyitón.

A Sportingtól kapott információ szerint végül nem pontosan ez történt, a portugálok ugyanis a kupameccset sem veszik annyira komolyan, ám ez még nem jelenti azt, hogy helyette a Hidegkuti Nándor Stadionba küldenék legjobbjaikat ünnepélyes nyitómérkőzést játszani.

Helyette a B-csapatukkal jönnek, annak is azzal a felével, aki nem marad otthon a kupameccsre. Ez azért nem teljesen úgy hangzik, mint amiről az MTK képviselői beszéltek, például Deutsch Tamás, a klub honlapjának adott elnöki interjúban:

"A Sporting elnöke, szakvezetése többször hangsúlyozta, hogy megtiszteltetésnek veszi a meghívást, és ellenszolgáltatás nélkül lép pályára, ráadásul a legerősebb együttesével”

Az MTK magatartása teljesen érthetetlen az ügyben. Azt azért nehezen képzelhették, hogy senkinek nem tűnik majd fel a dolog, ha pedig nem tudtak róla, az talán még kínosabb.

A hatalmas blamán túl a klub erkölcsi felelőssége is felmerül mindazokkal szemben, akik hittek a hivatalos tájékoztatásnak, és abban a tudatban fizették ki az 5900 forintos jegyárat, hogy egy nívós európai csapatot láthatnak élőben játszani, nem pedig annak tartalékját.

Az ügyben a Sporting CP mellett megkerestem a Famalicao csapatát is, ők azt mondták, hogy semmit nem tudnak ez egészről. Az MTK-tól egyelőre nem jött felelet.