A Chelsea brazilját tényleg elvitték a kínaiak

2016.12.23. 10:43

A Chelsea bejelentette, hogy sikerült megállapodnia a Sanghaj SIPG csapatával  Oscar átigazolásáról. A középpályás lehetséges távozásáról már egy ideje nyíltan beszéltek a klubnál, a játékos láthatólag nem illett bele Conte elképzeléseibe. Mivel a csapat példátlan győzelmi szériával igazolja edzőjét, a brazilnak túl nagy reményei nem lehettek a gyökeres fordulatot illetően. Ettől még persze nem kellett volna Kínáig menekülnie, főleg nem 25 évesen, de a pénz nagy úr.

A Chelsea-nél eközben nem akartak hinni a szerencséjüknek, hogy valaki leveszi a vállukról ezt a problémát, méghozzá annyi pénzért, amennyit sosem remélhettek kapni az angliai pályafutását nagyon meggyőzően kezdő, de aztán elhalványuló játékosért.

A Sanghaj 70 millió eurót fizet Oscarért, ennyiből már igen komoly erősítésre futhatja a téli átigazolási időszakban. Conte most valószínűleg csillogó szemmel nézelődik a piacon, ennél szebb ajándékot nem is hozhatott volna neki a karácsony.

Oscar négy és fél szezont töltött a csapatnál, aminek színeiben angol bajnokságot és Európa-ligát is nyert. A váltással vélhetően lemondhat a komoly karrierről, cserébe a hírek szerint évi nettó 23 millió eurós, azaz bő hétmilliárd forintos fizetéssel vigasztalódhat.