A 100 gát címvédője lemondja az olimpiát

2016.06.29. 10:00

Sally Pearson, a 100 méteres gátfutás olimpiai címvédője újabb sérülése miatt nem tud részt venni a riói olimpián.

A 29 éves futót térdínsérülés akadályozza a riói szereplésben. Az Ausztrál Atlétikai Szövetség a hírre reagálva csak annyit közölt, hogy a kiváló gátas csütörtök délelőtt tart sajtótájékoztatót.

Pearson június 5-én, egy évvel és egy nappal csuklótörése után versenyzett újra nagy nemzetközi viadalon, ám a visszatérése nem úgy sikerült, ahogy remélte. A birminghami Gyémánt Liga-versenyen - egyéni csúcsától közel egy másodperccel elmaradva - csak 13.25 másodpercet futott, majd Párizsban 12.92, Oslóban pedig 13.14 másodpercet ért el. A gyenge eredmények miatt ezt követően hazautazott Ausztráliába, hogy folytassa az edzéseket.

A 2008-ban olimpiai második, 2011-ben világbajnok vágtázó tavaly Rómában olyan szerencsétlenül bukott, hogy - az orvosok megfogalmazása szerint szétrobbant a csont a bal csuklójában. A 29 éves sprinternél az eset után még az is felmerült, hogy amputálni kell a bal alkarját. Végül két műtéttel helyre tudták állítani a sérült testrészt, ám versenyezni júniusig nem tudott, többek között azért, mert több más sérülés is nehezítette felkészülését. (MTI)