Négy olimpiai bajnokkal vág neki Benedek Riónak

D  AS20160629009
2016.07.04. 10:58 Módosítva: 2016.07.04. 10:59

Kihirdette Benedek Tibor szövetségi kapitány a férfi vízilabda-válogatott 13 fős keretét, amely a riói olimpiára utazik majd. Némi meglepetésre kimaradt a csapatból a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert, de így is lesz négy olimpiai bajnok a válogatottban.

Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Varga Dániel és Varga Dénes ott voltak a Pekingben olimpiai bajnok csapatban, Hárai Balázs, Nagy Viktor és Szivós Márton Londonban is szerepeltek, Decker Attila, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Manhercz Krisztián, Vámos Márton és Zalánki Gergő viszont az első olimpiájára készülhet. Manchercz pont a riói vízilabda-torna nyitónapján lesz majd 19 éves.

A kerethirdetés után Benedek Tibor röviden értékelt is a vlv.hu-nak, amiből kiderült, hogy sokáig gondolkodott azon, hogy három balkezest rakjon a keretbe, de végül kettő mellett döntött, így hasonló lesz a csapat felállása, mint a trieszti kvalifikációs tornán volt. Kitért Madaras Norbert kihagyására is – nagyon jó játékosnak tartja továbbra is, de nem volt sok ideje bizonyítani, ezért nem válogatta be.

A kimaradó Madaras is megszólalt, ő annyit mondott, hogy egyáltalán nem élte bele magát a riói szereplésbe, mert tudta, hogy nem biztos a helye a csapatban. „Nagyon  sajnálom, most nyilván nem könnyű, de ez van, igyekszem a szép dolgokra emlékezni.”

A riói keret

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor.

Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

Borítókép:  Nagy Viktor kapus (háttal) valamint Decker Ádám (b) és Kis Gábor a riói nyári olimpiára készülõ magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2016. június 29-én. MTI Fotó: Kovács Tamás