Női vízilabda: a 13 Európa-bajnok alkotja az olimpiai csapatot

2016.07.16. 10:46

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy ugyanannak a 13 játékosnak szavaz bizalmat a riói olimpián, akikkel az év elején Belgrádban Európa-bajnoki címet nyert.

"Nagyon megnehezítették a lányok a dolgomat, ami természetesen jó, hiszen sok jó játékosunk van, ugyanakkor közülük választani tényleg szívbemarkoló feladat volt. Ám a kapitányi munka ezzel is jár, hiába vinnék mindenkit a keretből, választanom kellett."

A bő keretben szereplők közül így a kapus Bolonyai Flóra, a mezőnyjátékosok közül pedig Menczinger Kata, Szilágyi Dorottya, Somhegyi Noémi és Horváth Brigitta került ki.

A 13 fős keret tagjai közül tízen négy évvel ezelőtt Londonban is ott voltak, Takács Orsolya a harmadik olimpiájára készülhet. Olimpiai újonc Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Illés Anna.

A magyar válogatott július 30-án utazik Rióba, ahol a címvédő amerikaiakkal, a kínaiakkal és a spanyolokkal van egy csoportban. 

A magyar női válogatott olimpiai kerete


Kapusok: Gangl Edina, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Bujka Barbara, Czigány Dóra, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Illés Anna, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó