Hosszú lett a rizikós bringaverseny veszteséglistája

2016.08.07. 18:52

A férfi országúti kerékpárosok mezőnyversenye a brutális pálya miatt a bukások miatt is elég zaklatott lett. Sokan szenvedtek balesetet, a világ legjobbjai közül többen is súlyos sérülést szenvedtek. A veszteséglista elég ijesztő.

  • A Tour- és Giro-győztes Vincenzo Nibali az élen állt a versenyben, az utolsó lejtőn csúszott meg, körülbelül 10 kilométerre a céltól. Egyik kulcscsontja két helyen is eltört. Az olasz bringást meg is műtik, amint hazautazik.
    A férfi országúti kerékpáros verseny bukásai
    • Nibalival együtt bukott a kolumbiai Sergio Henao, mellkasi tramuát szenvedett és a medencéje is megsérült. A hírek szerint csípőlapáttörése van.
    • Nem sokkal Nibaliék mögött érkezett Geraint Thomas, aki szintén bukott a lejtőn, ő a fent említett két versenyzőtől eltérően be tudta fejezni a versenyt. Törése nincs, a hátát és az oldalát ütötte meg.
    • Az ausztrál Richie Porte egy bukott versenyzőt próbált meg kikerülni, amikor lement az útról és egy fának csapódott. Porte-nak eltört a bal lapockája, emiatt a szerdai időfutamon sem tud indulni.
    • A portugál Nelson Oliveira is bukott a lejtőn, ő sem tudta befejezni. Súlyos sérülései azonban nincsenek, reméli, hogy szerdára rendben lesz, addig orvosok és fizioterapeuták figyelik. Tudta, hogy veszélyes a lejtő, de az olimpián mindenki kockáztat.
    • Az idei Tour de France-on segítőként óriásit teljesítő Wout Poels emelkedőn esett el, amikor összeakadt egy másik kerékpárossal. A holland a karjára esett, nem tört el, de a zúzódásai miatt ő sem biztos, hogy vállalni tudja az időfutamot.