Az olimpia harmadik napja

Hosszú Katinka a fő számában is vízbe száll

Vége
GettyImages-587154346

A legfontosabbak

Index
2016.08.08. 14:05

Összefoglaló

Hosszú Katinka 100 háton is olimpiai bajnok lett.
Egy órával később a második legjobb idővel lett döntős 200 pillangón, Jakabos nem jutott be.
Kenderesi a legjobb idővel döntős 200 pillangón, Cseh a harmadikkal.
A sportlövő Sidi Péter döntőbe került, ötödik helyen zárt.
A dzsúdós Karakas Hedvig ipponnal kezdett, de később kiesett.
Ungvári Miklós vigaszágon mehetett a bronzéremért, végül ötödik lett.
A magyar-ausztrál férfi pólómeccs 9-9 lett, két döntetlennel kezdtek Benedekék.
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Valószínűleg sok olyan ember van, aki a Star Wars és az olimpia iránt is érdeklődik Amerikában. Csütörtökön viszont talán azok a rajongók is bekapcsolják majd az NBC közvetítését, akiket annyira nem köt le a sport, valamikor a közvetítés alatt debütál ugyanis a Zsivány egyes legújabb trailere.

    A rajongók már a hivatalos bejelentés előtt vadul tweetelték a dolgot, de nem sokkal később hivatalosan is megerősítették, csütörtökön jön majd az új tévéreklám. 

    A Sithek bosszúja és az Új remény eseményei között játszódó spin off decemberben kerül majd a mozikba, a rajongók pedig abban reménykednek, most már végre Darth Vadert is láthatják majd.

  • Sidi a 7., Péni a 26. helyen áll

  • A férfi légpuska alapverseny, 60 lövéses selejtezőben Péni Istvánnak és Sidi Péternek drukkolhatunk a 17 órakor kezdődő döntőért. A versenyben 56-an indulnak, közülük kellene a legjobb nyolcban végezni. Sidi a szám világcsúcstartója, 633,5 körös eredményével, amelyet 2013-ban, Münchenben ért el.

  •  A magyar kötöttfogású birkózók a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkárával és a válogatott vezetőedzőjével együtt utaztak el hétfőn Budapestről Rio de Janeiróba, írta az MTI.

    A mob.hu beszámolója szerint a birkózó küldöttséget Komáromi Tibor, a hazai szövetség szakmai alelnöke vezette. A Bácsi Péter, Kiss Balázs, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor birkózónégyessel Sike András szövetségi kapitány és segítője, Takács Ferenc is elutazott.

    Szintén a hajnali géppel repült Rióba Schmidt Gábor, az MKKSZ főtitkára, valamint Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott vezetőedzője.

  • Az egész világ azon gondolkodott, hogy mik okozták azokat a vörös foltokat a már 19-szeres úszó testén. A válasz a köpölyözés. Arról megoszlanak a vélemények, hogy valóban van-e pozitív élettani, regeneráló hatása, de az biztos, sokan használják. Például az olimpián 20 kilométeres gyaloglásban induló Madarász Viktória is. Ő már hettekel ezelőtt posztolt egy kezelésről.

  • Ibtihaj Muhammad lesz az első olyan amerikai sportoló, aki hidzsábban lépett pályára. A vívónő az amerikai muszlimokról szóló tévképzeteket szeretné eloszlatni ezzel, és azt reméli, talán megváltozik majd a muszlim közösségekhez való hozzáállás.

    A jelenleg a világranglista nyolcadik helyén álló Ibtihaj azért kezdett el vívni, mert a ruha lehetővé tette, hogy hű maradhasson a hitéhez. A nő idén fokozatosan az amerikai olimpiai csapat egyik legnagyobb arca lett, több eseményen remekül szerepelt, és elég nagy esélye van az olimpiai éremszerzésre is. 

  • A férfi 56 kilós súlyemelésben ezüstérmes Om Juncsol úgy gondolja, ezzel az eredménnyel nem lehet hős a hazájában. A 24 éves sportoló saját bevallása szerint bűntudatot érez és nagy fájdalommal éli meg, hogy nem sikerült megszereznie az aranyérmet, írta az MTI.

    Remélem, élni tudok majd a következő lehetőséggel és győzök

    Om Juncsol négy éve, Londonban első lett, de Rióban a 2008-as pekingi bajnok kínai Lung Csing-csüan összetett világcsúccsal nyerte a versenyszámot.

  • „Laci szervezete tökéletesen átállt az olimpiai időszámításra, edzéseredményei itt Rióban is arra utalnak, hogy a felkészülése sikeres volt” – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatot munkatársát Plagányi Zsolt úszóedző. 

    Sorrendben negyedszer is az amerikai Michael Phelps lehet Cseh egyik legnagyobb riválisa

    „Láttuk az ellenfeleit, de nem foglalkoztunk velük, és ez alól Phelps sem számít kivételnek. A stratégiánk egyik alapeleme az, hogy csak magunkkal törődünk, és ez vonatkozik a magyar úszócsapat többi tagjára is” – folytatta Plagányi, arra utalva, hogy a vártnál rosszabb eredményektől sem zavartatják magukat.

  • Nagyon csalódottan és könnyeivel küszködve nyilatkozott a vasárnapi veresége után a világelső szerb Novak Djokovics, aki óriási meglepetésre már az első fordulóban búcsúzni kényszerült a riói olimpia férfi tenisztornájától. A 29 éves játékos leszegett fejjel vonult le a pályáról az argentin Juan Martin del Potróval szemben két játszmában elveszített meccs után, amelyet pályafutása egyik legkeserűbb vereségének nevezett.

    "Nem könnyű most kezelnem a helyzetet, még nagyon frissek az élmények" - mondta a 2008-as pekingi olimpián bronzérmes Djokovics. "Nem most kaptam ki először, nem is utoljára, ez viszont azért fáj különösen, mert az olimpián történt."

  • Ha bárki azon gondolkodna, hogy áron felül elpasszolja az olimpiai jegyeit, akkor Kevin James Marlen esete valószínűleg azonnal elrettenti ettől.

    Az ír férfit pénteken tartóztatta le a rendőrség, és akár két év börtönt is kaphat üzérkedésért, mivel 2010 óta Brazíliában ez a gazdaság elleni bűncselekménynek számít. A férfit azután kapták el, hogy több vendég jelezte a rendőrségnek, a megnyitóra szóló jegyeket próbált meg drágábban eladni.

    Ha kiderül, hogy a jegyek valamelyik ország olimpiai bizottságától származtak, a szervezők akár a jegy árának százszorosát is kifizettethetik velük.

    A férfi jelenleg előzetesben van ameddig a nyomozás folyik, valamint lefoglalták a jegyeit, útlevelét, laptopját, telefonját és pendrive-jait is.

  • Rengetegen érkeznek Rióba az olimpia miatt mostanában, de egyes helyeken nem csak emberi közönségre lehet számítani. A víz és természetes növényzet közelében lévő helyszíneken ugyanis többek között aligátorok, vízidisznók, kígyók és lajhárok is feltűnnek.

    Tania Braga, az olimpia egyik szóvívője elmondta, minden helyszínen külön csapataik vannak az állatok felismerésére és természetes élőhelyükre való visszaszállításra. Emellett azt is kiemelte, nem akarják elrejteni az állatokat, büszkék arra, hogy egymás mellett tudnak élni velük.

    A Barra da Tijucában található golfpálya körül például 230 különféle állat él, köztük egy veszélyeztetett aligátorfajjal, de ez Braga szerint egyáltalán nem veszélyes, jobban hozzá van szokva a körülményekhez és kevésbé agresszív mint például floridai társai. Ha a golfpályára tévednek, úgy kezelik a helyzetet, hogy sem az állatoknak, sem a látogatóknak ne essen baja. Korábban egyébként vízidisznók garázdálkodtak a pályán, károkat okozva a gyepben. 

    Ennek ellenére a szervezők szerint a golfpálya jobb állapotban van, mint valaha, de ezzel sokan nem értenek egyet. Egyes biológusok szerint az olimpia miatt még inkább kiszorítják az állatokat természetes élőhelyükről.

  • 13902548 969184673192645 7250029352508502461 n
    Fotó: Ungvári Miklós / Facebook
  • A kórházban ápolják a holland Annemiek van Vleutent. A holland női kerékpáros a vasárnapi mezőnyversenyen bukott tragikusat, fejjel az útpadkának esett, és percekig nem mozdult. A legfrissebb hírek szerint három repedést találtak a gerincében, és törései is vannak.

    De már jobban van, ezt jelzi, hogy a Twitterén üzent a drukkereknek:

    Kórházban vagyok még, néhány sérülést és törést is sikerült összeszedni. De leginkább amiatt vagyok borzasztó csalódott, hogy éppen karrierem legnagyobb versenyén buktam.

  • Michael Phelps a legsikeresebb a modern kori olimpiák történetében, ha érmekről beszélünk. A 4x100-as váltóban szerzett aranyérmével együtt 19 aranya van, összesen pedig 23 éremmel büszkélkedhet.

    Phelpsnek annyi érme van már, hogy simán elmehetne külön országnak is. De tényleg, mi lenne, ha ország lenne?

    Az amerikai klasszis ez esetben az amerikai rangsor szerint az 58. lenne, maga mögé utasítva többek között Indiát, Horvátországot, Tunéziát és Portugáliát. Ha a NOB súlyozott rendszerét vennénk alapul, Phelps még előrébb lenne, így a 47. helyen állna.

    Az amerikaiak szerencséjére azonban Phelps nem egy ország, így érmei ehhez az egyébként is elég impozáns kollekcióhoz számítanak.

  • Az idei olimpia az első, ahol egy olyan, teljes egészében menekültekből álló csapat is indulhatott, akiknek nincs hazájuk, amit képviselhetnének. Elsőre ugyan furcsán hangzik, de ha belegondolunk, elég sok embert képviselnek szerte a világon.

    Sokan hozzászóltak már a dologhoz, nemrég a Szezám utca Groverje, aki videóban mondta el véleményét a menekültek csapatáról.

    A bő egyperces videóban a báb arról beszél, hogy mivel hazájuk többé nem volt biztonságos számukra, így el kellett hagyniuk. Ez szomorú, de a menekültcsapat életre hívásával végre valami olyat csinálhatnak, amit imádnak, azaz az olimpián versenyezhetnek. Ezután Grover arra buzdít, szurkoljunk vele együtt nekik. 

    A videót itt meg is lehet nézni:

  • A brazil futballcsapat sztárja nyilvánosan kritizálta az edzői stábot az Irak elleni 0-0-s döntetlennel zárult második csoportmérkőzés után.

    A házigazdák gyengén és kellő akaraterő nélkül játszottak vasárnap, és másodszor értek el csalódást keltő gól nélküli döntetlent. Neymar egy tévéinterjúban azért bírálta az edzői stábot, mert szerinte gond van a csapat állóképességével.

    A brazilok szerdán a csoportot jelenleg négy ponttal vezető Dánia ellen harcolhatják ki a negyeddöntőbe jutást. A házigazdáknak nyerniük kell, ha nem akarják, hogy a másik meccs, a Dél-afrikai Köztársaság - Irak párharc eredményén is múljon a folytatás. Egy vereség a kiesést jelentené a braziloknak.

    (MTI)

  • Az olimpia szervezőinek azért kellett bocsánatot kérniük, mert a különféle ceremóniákon használt kínai zászló nem pont úgy nézett ki, ahogy kéne neki.

    A zászlót sok kínai internetező kritizálta a hétvégén, mert a kisebb csillagoknak mind a nagy csillag felé kéne mutatniuk, de a jelenlegi zászlón mindegyik egyenesen áll.

    A dolgot a riói kínai nagykövetség sem hagyta szó nélkül, arra kérték a szervezőket, hogy azonnal javítsák ki a hibát. A szervezők válaszukban jelezték, sajnálják a dolgot és mihamarabb üzennek a zászlókat gyártó cégnek.

    A szervezők azt is hozzátették, minden zászlót előzetesen megnézettek az egyes országok bizottságaival, de igyekeznek a kínai delegációval együtt megfelelő megoldást találni a dologra.

  • A férfiak szombati 400 méteres gyorsúszása után az aranyérmes ausztrál Mack Horton doppingos csalónak nevezte az ezüstérmes kínai Szun Jangot utalva egy korábbi eltiltására. A kínai úszó úgy érzete, Horton kigúnyolta őt. Egy közösségi oldalon több mint 300 ezer kínai háborodott fel az eset miatt, követelve Hortontól, hogy kérjen bocsánatot Szun Jangtól, sőt, néhányan meglehetősen súlyosan becsmérelték is az ausztrált, írta az MTI.

    A kínai úszócsapat is bocsánatkérést követel és rosszindulatú támadásnak minősítette a történteket. A 20 éves ausztrál elismerte, voltak feszültségek közte és Szun Jang között.

    Az Ausztrál Olimpiai Bizottság kiállt Horton mellett, szerintük igaza volt, mert a londoni aranyérmes Szun Jangot a kínaiak 2014-ben versenyen kívüli időszakban három hónapra felfüggesztették tiltott serkentőszer használata miatt. Szun Jang közölte, a szert egy szívkezeléssel kapcsolatos gyógyszerként szedte és az egyáltalán nem növelte a teljesítményét. Állítása szerint teljesen tiszta, és ezt bizonyítani is tudja.

  • A női muszlim sportolók fedetlen testtel és fejfedő nélkül nem léphetnek pályára. A legélesebb kontraszt a női strandröplabdában van:

  • Alexandra Raisman szülei a lelátón figyelték lányuk produkcióját a női szertorna egyéni összetett selejtezőjében. Szinte együtt mozogtak vele, feszülten figyelték a kétszeres olimpiai bajnok produkcióját. A végén megnyugodhattak, Raisman 60,607-es pontszámmal, az összetett második helyén végzett.

  • Az életem szerelme, köszönöm, hogy megengedted, hogy részese legyek a csodálatos utazásodnak! Én annyira büszke vagyok rád, amiért az elmúlt négy évben vérrel, verítékkel és könnyekkel dolgoztál a sikerért. Tudom, hogy nagyon frusztráló időszakon vagyunk túl (...) Köszönöm, hogy négy éve vállaltad a kockázatot, és még azelőtt bíztál bennem, hogy saját magamban hittem volna. Te vagy a hősöm, az inspirációm.

  • Michael Phelps 19. olimpiai aranyát nyerte meg vasárnap a 4x100-as gyorsváltóban, néhány rajongó azonban a győzelem helyett inkább a sportoló hátán látható vörös foltokról beszélt.

    Aki esetleg aggódott volna az amerikai klasszisért, most megnyugodhat, nincs semmi baja a bőrének. A foltokért a köpölyözés nevű ősi gyógymód felelős, melynek lényege, hogy csészék segítségével vákuumot hoznak létre a test bizonyos pontjain, ezzel segítve a vérellátás javulását és lazítva az izmokat.

    Phelps korábban már rajongóival is osztott meg köpölyözés közben készült képet, így néz ki a dolog:

    Thanks @arschmitty for my cupping today!!! #mpswim #mp * @chasekalisz

    Michael Phelps (@m_phelps00) által közzétett fénykép,

  • Jó eredménye volt 400 gyorson, de szerinte ő inkább állóképességben jó, így a 800 gyors az ő száma, amelyen éremesélyes.

  • A 25 éves Majlinda Kelmendi nyerte a története első olimpiáján szereplő Koszovó első aranyérmét. A női dzsudoka az olasz Odette Giuffridát győzte le az 52 kg-osok döntőjében. A koszovói albán 1999 óta dzsúdózik, a 2012-es olimpián már koszovóiként akart indulni, de az akkor még nem sikerült és Albániát képviselte. A londoni olimpia még nem úgy sikerült neki, két kört ment, de aztán nem jutott a negyeddöntőbe.

    Azóta viszont valóban tarol. 2013-ban Budapesten Eb-ezüstérmes lett, majd Rióban megnyerte a világbajnokságot. 2014-ben két Grand Prix- és két Grand Slam-sikere mellett Európa-, és világbajnok lett. Idén Kazanyban már a harmadik Eb-aranyát gyűjtötte be és teljesítményére Rióban tette fel a koronát. Koszovó történetének első olimpiai bajnoka lett.

  • Forr a víz Hosszú Katinka körül, de most az amerikaiak akadtak éppen ki egymásra. A magyar úszó 400 vegyesen úszott szenzációs világcsúcsa után a futamot közvetítő NBC-kommentátor, Bill Hicks azt találta mondani, hogy

    Shane Tusup, aki megváltoztatta Hosszú Katinkát és teljesen más úszót csinált belőle.

    A Twittert elárasztották a kommentek, amelyek majdhogynem lehülyézik Hickset.

    „Hogy ki felelős, és miért? Az úszó nyert vagy a férje? Hihetetlen!”;

    „Hihetetlen, amit az NBC-nél csinálnak, ez a pofátlanság mindent visz...”

  • Ez a kép elég jól mutatja, miért a vegyes Hosszú Katinka fő száma. Akkor készült ez a víz alatti fotó, amikor megnyerte a 400 méteres döntőt az olimpia első napján. A mezőny többi része kis híján lemaradt a képről.

  • DeAndre Jordan, DeMarcus Cousins és DeMar DeRozan került kínos helyzetbe miután látták őket kijönni a Termas Monte Carlo nevű bordélyházból.

    A három sztár állítása szerint abban a hiszemben mentek be, hogy a hely egy fürdő, mivel a helyet így reklámozták, az igazságra pedig csak bent derült fény. A dolgozók szerint rövid látogatásuk során a kosarasok csak italt vettek.

  • A brit 81 kg-os bokszoló Joshua Buatsi kiütéssel győzte le ugandai ellenfelét vasárnap. Ez volt az ökölvívó torna első KO-s sikere.

  • A nepáli Gaurika Singh lett minden idők legfiatalabb olimpikonja. A 13 éves úszó 32. lett a 34 fős 100 méteres hátúszás mezőnyében, így egyből értékelhető eredményt produkált. Számítások szerint még a 2032-es olimpián is ott lehet, hiszen akkor lesz majd 29 éves. 

    Viszont a twitterező téved, mivel az 1980. január 24-i születésű magyar Kiss Judit a barcelonai olimpián 12 évesen megnyerte előfutamát 400 gyorson, így ő a legfiatalabb olimpikon.

  • Augusztus 8. (zárójelben a helyi idő)

    EVEZÉS (Rodrigo de Freitas Lagúna)

    13.30-16.10 (08.30-11.10): alsóági középfutamok E/F - férfi és női egypár, reményfutamok - női kormányos nélküli kettes, női könnyűsúlyú kétpár, férfi könnyűsúlyú kétpár, női négypár, férfi négypár, férfi négyes, előfutamok - női nyolcas, férfi nyolcas

    ÍJÁSZAT (Szambasétány):

    14.00-22.40 (09.00-17.40): férfi és női egyéni, 32-es és 16-os tábla

    SPORTLÖVÉSZET (Olimpiai Sportlövőközpont) - 2

    14.00-15.15 (09.00-10.15): férfi légpuska, alapverseny, 60 lövés

    17.00-17.30 (12.00-12.30): FÉRFI LÉGPUSKA, DÖNTŐ

    14.30-17.30 (09.30-12.30): férfi trap, alapverseny, 2. nap 50 lövés

    20.00-21.00 (15.00-16.00): FÉRFI TRAP, DÖNTŐ

    VÍVÁS (3-as Karióka Aréna) - 1

    14.00-17.55 (09.00-12.55): női kard egyéni a negyeddöntőig

    21.00-23.00 (16.00-18.00): NŐI KARD EGYÉNI elődöntő, bronzmérkőzés, DÖNTŐ

    VÍZILABDA (Maria Lenk Uszoda)

    férfi csoportmérkőzések, 2. forduló:

    A csoport:

    14.00 (9.00): Szerbia-Görögország

    18.00 (13.00): MAGYARORSZÁG-Ausztrália

    kedd 00.30 (19.30): Japán-Brazília

    B csoport:

    15.20 (10.20): Olaszország-Franciaország

    16.40 (11.40): Egyesült Államok-Spanyolország

    kedd 1.50 (20.50): Horvátország-Montenegró

    KÉZILABDA (Jövő Aréna)

    női csoportmérkőzések, 2. forduló:

    A csoport:

    19.40 (14.40): Spanyolország-Norvégia

    21.40 (16.40): Brazília-Románia

    kedd 2.50 (21.50): Angola-Montenegró

    B csoport:

    14.30 (9.30): Koreai Köztársaság-Svédország

    16.30 (11.30): Franciaország-Oroszország

    kedd 0.50 (19.50): Argentína-Hollandia

    RÖPLABDA (Maracanazinho Csarnok)

    női csoportmérkőzések, 2. forduló:

    A csoport:

    16.35 (11.35): Japán-Kamerun

    22.05 (17.05): Szerbia-Puerto Rico

    kedd 1.30 (20.30): Oroszország-Koreai Köztársaság

    B csoport:

    14.30 (9.30): Kína-Olaszország

    20.00 (15.00): Egyesült Államok-Hollandia

    kedd 3.35 (22.35): Brazília-Argentína

    ASZTALITENISZ (Riocentro - 3-as Pavilon)

    15.00-19.00 (10.00-14.00): női és férfi egyes 3. forduló

    21.00-03.30 (16.00-22.30): női és férfi egyes 4. forduló

    CSELGÁNCS (2-es Karióka Aréna) - 2

    15.00-18.00 (10.00-13.00): női 57 kg és férfi 73 kg, előcsatározások, negyeddöntő

    20.30-22.40 (15.30-17.40): NŐI 57 KG ÉS FÉRFI 73 KG, vigaszág, elődöntő, bronzmérkőzés, DÖNTŐ

    GYEPLABDA (Olimpiai Gyeplabdaközpont)

    15.00-20.15 (10.00-15.15): férfi és női csoportmérkőzés

    22.00-03.15 (17.00-22.15): női csoportmérkőzések

    STRANDRÖPLABDA (Strandröplabda Aréna)

    15.00-5.50 (10.00-00.50): női és férfi selejtező

    SÚLYEMELÉS (Riocentro - 2-es Pavilon) - 2

    15.00-19.00 (10.00-14.00): férfi 62 kg B csoport, női 58 kg B csoport

    20.30-22.10 (15.30-17.10): NŐI 58 KG A CSOPORT

    kedd 00.00-01.40 (19.00-20.40): FÉRFI 62 KG A CSOPORT

    TENISZ (Olimpiai Teniszközpont)

    15.45-04.00 (10.45-23.00): férfi egyes, női egyes, férfi páros, női páros 2. forduló

    LOVASSPORT (Olimpiai Lovasközpont)

    15.00-20.00 (10.00-15.00): lovastusa, egyéni és csapatverseny - tereplovaglás

    ÖKÖLVÍVÁS (Riocentro - 6-os Pavilon)

    16.00-18.15 (11.00-14.00): férfi 49, 69 és 75 kg mérkőzések a 32 között, férfi 91 kg nyolcaddöntő

    22.00-01.00 (17.00-20.00): férfi 49, 69 és 75 kg mérkőzések a 32 között, férfi 91 kg nyolcaddöntő

    KOSÁRLABDA (Ifjúság Aréna, 1-es Karióka Aréna)

    női csoportmérkőzések:

    A csoport:

    22.30 (17.30) Japán-Brazília

    B csoport:

    17.00 (12.00) Spanyolország-Egyesült Államok

    19.15 (14.15) Kanada-Szerbia

    kedd 0.45 (hétfő 19.45) Szenegál-Kína

    férfi csoportmérkőzések:

    A csoport:

    19.15 (14.15) Szerbia-Ausztrália

    24.00 (19.00) Egyesült Államok-Venezuela

    kedd 3.30 (hétfő 22.30) Franciaország-Kína

    KAJAK-KENU, SZLALOM (Szlalomkajak Stadion)

    17.30-21.00 (12.30-16.00): férfi C-2 és női K-1 előfutamok

    RÖGBI (Deodoro Stadion) - 1

    17.30-19.30 (12.30-14.30): női mérkőzések a 11. helyért, a 9. helyért, az 5-8. helyért

    19.30-20.30 (14.30-15.30): női elődöntő

    22.30-23.30 (17.30-18.30): női mérkőzések a 7. és az 5. helyért

    23.30-00.30 (18.30-19.30): bronzmérkőzés, DÖNTŐ

    ÚSZÁS (Olimpiai Uszoda) - 4

    18.00-19.15 (13.00-14.15): előfutamok - férfiak: 200 m pillangó - nők: 200 m gyors, 200 m vegyes

    kedd 3.00-5.00 (22.00-24.00): elődöntők, döntők - férfiak: 200 M GYORS DÖNTŐ, 100 M HÁT DÖNTŐ, 200 m pillangó elődöntő - nők: 200 m gyors elődöntő, 100 M HÁT DÖNTŐ, 100 M MELL DÖNTŐ, 200 m vegyes elődöntő

    VITORLÁZÁS (Dicsőség Jachtkikötő)

    18.00-20.40 (13.00-15.40): női és férfi szörf 1., 2., 3. futam, férfi és női Laser 1., 2. futam

    MŰUGRÁS (Maria Lenk Uszoda) - 1

    21.00-22.00 (16.00-17.00): FÉRFI SZINKRONTORONYUGRÁS

    TORNA (Rio Olimpiai Aréna) - 1

    21.00-23.40 (16.00-18.40): FÉRFI CSAPATVERSENY