Második meccsét se tudta megnyerni a férfi pólócsapat

2016.08.08. 19:26

A szerbek elleni döntetlen után az ausztrálok ellen folytatta a férfi vízilabda-válogatott az olimpián hétfő esti csoportmeccsén. 

Az első gólt Ausztrália szerezte, miután tök üresen maradt Richie Campbell, és a rövidbe lőtt. Eleinte a támadásaink akadoztak, két lövés is a kapufát találta el, de Vámos Mártonnak azért sikerült egyenlítenie egy nagy góllal. 

Ám ezután se ment valami fényesen, mert jött az újabb Campbell-gól, amit emberelőnyben szerzett az ausztrál pólós, erre is Vámos válaszolt. Hárai Balázs zseniális góljával viszont már megszereztük a vezetést először a mérkőzésen, háttal, pazar csavarással talált be távolról. Ő lőtte a magyar csapat következő gólját is, ezzel 4-3 volt az első negyed után.

A második negyed elején a Nagy Viktor helyett védő Decker Attila percei jöttek, mert több nagy védést is bemutatott. A negyedből két és fél perc volt hátra, amikor először kerültünk kétgólos előnybe, Varga Dénes talált be büntetőből. Megnyugtató magyar előny helyett viszont megint az ausztrál csapat szerzett gólt: egy bejátszás után George Ford közelről tette be a labdát Decker kezei között, így 6-5-ös állásnál jött a félidő.

Az ausztrálok leszakítása a folytatásban sem nagyon akart összejönni, mert Szívós gólja után a harmadjára betaláló Campbell révén továbbra is ragadtak a magyar csapatra. Ezt is emberhátrányban kaptunk, ahogy az olimpián már sokadjára. ÉS Campbell-lel nem tudtunk mit kezdeni a későbbiekben sem, mert két perccel később 7-7-re hozta fel a csapatát. De itt még nem volt vége a negatív szériánknak, mert az ausztráliak tanárian játszottak ki a védelmünket, és Kayes góljával már ők vezettek.

A támadásaink erőtelenek voltak, nem sikerült belőni az egyenlítő gólt, így 8-7-es ausztrál vezetéssel zárult a harmadik negyed, ami talán az eddigi leggyengébb negyedünk volt az olimpián.

Az utolsó negyed elején azért emberelőnyből már ment: Varga Dénes használta ki a létszámfölényt, és egyenlített. Szerencsére Decker Attila nagyon koncentrált volt az utolsó negyedben is, és hozta a fontos védéseket, a gond inkább az volt, hogy gólt lőni sehogy sem tudtunk.

Három perccel a vége előtt szerencsénk volt egy ausztrál kapufánál, így továbbra is döntetlenre állt a meccs, de aztán a hosszú gólcsend után egy szenzációs passzból Erdélyi lőtte be a kilencedik gólunkat, ezzel ismét vezettünk. A lehető legrosszabbkor egyenlítettek az ausztrálok: Cotterill úgy lőtte be Decker hóna alatt a labdát, hogy már csak huszonhat másodperc maradt. 

A végén Varga Dániel próbálkozott, de ez kijött az ausztrál kapusról négy másodperccel a vége előtt. Ezután lepörgött az idő, döntetlen lett a második meccsünk is, a végén még elszabadultak az indulatok, és volt egy kis bunyó. 

Benedek Tibor szövetségi kapitány azt mondta, hogy nagyon kemény, harcos mérkőzést játszottak, és nehezen tudtak időben felérni, ezért rövidebbek voltak a támadások is, valamint több jó egyéni teljesítmény kellett volna. "Tegnapelőtt örültünk a döntetlennek, ma már nem örülünk. Még semmi nem dőlt el, mindkét csoport nagyon erős, és fontos mérkőzések jönnek még" - mondta. 

Magyarország-Ausztrália 9-9 (4-3, 2-2, 1-3, 2-1)

Maria Lenk Uszoda, 1000 néző, v.: Margeta (szlovén), Gomez (olasz)

gólszerzők: Vámos 2, Hárai 2, Varga Dé. 2, Manhercz 1, Szivós 1, Erdélyi 1, illetve Campbell 4, Roach 1, Swift 1, Ford 1, Kayes 1, Cotterill 1