A nyakára esett, reccsenést is hallott, de így is ugrott csapatáért

2016.08.08. 16:27

Elsőre nem gondolnánk, de a torna a hősiességről is szól. Több tornász sérülten ad bele mindent a riói olimpián, már csak azért is, hogy a csapatuk minél messzebb jusson.

A német Andreas Toba talajgyakorlat közben szenvedett térdszalagszakadást, könnyek között, fájdalommal jött le a pódiumnál, de csapatának még hátravolt a lólengés. Toba nem is hezitált, odaállt, és megcsinálta a gyakorlatát. A németek pedig be is jutottak a döntőbe.

A nőknél a brit Eliie Downie esett ijesztően, talajgyakorlat közben a nyakára zuhant. „A lábaim összeomlottak, a nyakam reccsent, úgy éreztem meg is roppant." – idézte a Guardian. Egy kicsit meg is szédült. Lekísérték a pódiumról, majd ápolni kezdték, kerekesszékben tolták ki a teremből. Downie ekkor kezdett pánikolni, a legrosszabbra gondolt. Akkor nyugodott meg, amikor eldöntötte, visszamegy a terembe, és ugrik magáért és a csapatért.

Eliie Downie ijesztő esése talajgyakorlat közben

„Elég ideges voltam, az első ugrásnál, mert nem tudtam, mennyire fog fájni a nyakam, ami még merev, de azért rendben volt. Egy csomó adrenalin volta bennem."

Dwonie megcsinálta mindkét ugrását, és a britek harmadikként mentek tovább a döntőbe.