Egy átaludt negyed és két dühös bíró

2016.08.11. 19:41

Vereséggel folytatta a női vízilabda-válogatott az olimpiai női pólósok a B csoport második fordulójában a spanyoloktól. 11-10-re nyert az előző olimpia ezüstérmese, és hosszasan lehetne elemezni a vereség okait, de három fontos ténytől nem lehet eltekinteni.

  • Egy teljes negyedet odaajándékoztunk a spanyoloknak, a harmadikat, amikor 6-6-ból fordítottak 10-7-re (4-1-re nyerték a negyedet).
  • Csapnivaló volt a támadójátékunk, hiszen akciógólt csak kettőt lőttünk. Főleg az emberelőny-kihasználásunk hagy maga után kívánni valót, hiszen hétből csak háromszor sikerült gólt lőni.
  • Attól sem lehet eltekinteni, hogy a bírók gyakorlatilag tönkretették a meccset, hiszen szinte minden szabálytalanságért kiállítást fújta, összesen 16 darab húsz másodperces büntetés volt a meccsen.

Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, kétszer is a spanyolok vezettek, de Bujka két góljával kétszer is sikerült egyenlíteni. A második játékrészre sem változott a kép, talán annyiban, hogy 5-4-re először vezetni is tudtunk. Rengeteg kiállítás és nagyon sok eladott labda (nálunk hat jött össze a meccs végére) jellemezte a csapatok játékát.

És aztán jött a áramszünet. A harmadik negyed elején Bujka büntetőjével még 7-6-ra vezettünk, aztán sorra szórtuk el a helyzeteinket, míg a spanyolok Anna Espar vezérletével egymás után négy gólt lőttek. A kaput rendre eltaláltuk, de a 18-ból 8-szor védő, remek napot kifogó Laura Ester eszén ha sikerült is túljárni ott volt még a kapufa, amely hatszor állította meg a lövéseinket.

Az utolsó negyedre aztán összekapták magukat a lányok és 10-9-re visszajöttek. Amikor kellett volna egy kis plusz, akkor megint fórt kaptak a spanyolok. Ahogy 11-10 után is, Takácsot, Keszthelyit, és Illést is kiszórták a bírók. A végén még maradt majdnem 20 másodpercünk, de a játékvezetők nagyvonalúan elvették tőlünk a labdát.

Természetesen nem a bírók okolhatók a vereségért, hanem az a harmadik nyolc perc, amelyet simán átaludtunk.

Most jönnek majd az amerikaiak, akik Kínát és Spanyolországot is nagyon könnyen elintézték. A továbbjutást atombiztos, hiszen senki nem esik ki, és legrosszabb esetben a harmadik hely is már megvan, így ennek szellemében kell az amerikaiak ellen felkészülni majd szombaton.