Hosszú Katinka lenyomja a szexet is

2016.08.11. 15:50

A Google keresője rögzíti, hogy melyek egy adott időszak legnépszerűbb keresési témái. Nem meglepő, hogy hazánkban most a magyar olimpikonok viszik a prímet, és hogy közülük is kiemelkedik Hosszú Katinka. Még a szex sem érdekli annyira most a magyarokat, mint háromszoros aranyérmes úszónk.

A Google Trends segítségével lehet lehívni a népszerűségi adatokat. Egy nullától százig terjedő skálán pontoz a rendszer: 0 - nem keres rá az adott kifejezésre senki, 100 - a legnépszerűbb keresőszó. Ha külön-külön vizsgáljuk az olimpikonjainkat, akkor Hosszú Katinka mellett Gyurta Dániel, Szász Emese, Kenderesi Tamás és Cseh László is száz pontot kapott. Azonban, ha összehasonlítjuk őket, akkor már ég és föld a különbség:

katinka

Az ábrán egyébként az is jól látszik (bal oldali zöld/lila kiugrás), hogy a 2012-es londoni olimpia alatt Katinka sehol nem volt a keresési listákon, ellenben Gyurtára és Cseh Lacira elég sokan rákerestek. Idén azonban nem kérdés, hogy Hosszú Katinka mindent visz, de tényleg mindent:

katinka3

A zöld vonal a grafikonon a szexre való keresés kvázi gyakoriságát mutatja meg, tehát Magyarországon elég sokszor pötyögik be ezt a szót a Google keresőjébe. Ez nagyjából mindig állandó, tehát az olimpia miatt nem keresnek rá kevesebbszer, egyszerűen Katinka elképesztő teljesítménye most jobban érdekli az embereket. Vagy pontosabban: Katinka teljesítménye is érdekli az embereket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport