Cseh 100 pillangón, Hosszú 200 háton indulhat meg az arany felé

cseh
2016.08.11. 07:55

A riói olimpia hatodik napján óriási meglepetés lenne, ha magyar aranyat ünnepelhetnénk. Három döntőt rendeznek csütörtökön, amibe van esélyük bekerülni magyar sportolónak, de egyiknél sem szuperfavoritok.

Két dzsúdósunk lép tatamira, Joó Abigél a 78 kilósok között szerezhet ipponokat, míg Cirjenics Miklós a 100 kilós kategóriában indul. Előbbi 15:07-kor, utóbbi 15:56-kor kezdi meg szereplését.

Sárosi Laura fair play cselekedete miatt lett ismert, de nem emiatt, hanem saját jogán jutott ki Rióba. Húsz év után van újra magyar tollaslabdázó az olimpián. Nem lesz könnyű feladata, 15:10-kor a kilencedik helyen kiemelt indiai Sindhu Pusarlával játssza az első meccsét.

Az evezősöket megtépázta a szél, halasztott versenyüket délután rendezik, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes 17:40-kor húz majd a B döntőben.

Ma is lesz sportlövőnk, Miskolczi Julianna kisöbű sportpuskában versenyez, azt persze ne kérdezzék, mi is az az öb. Nem is ez a lényeg, hanem a pontos célzás. Az alapverseny 14 órától kezdődik.

Az uszodában nem számíthatunk éremre, de a legjobb magyar úszóknak ma is szurkolhatunk 18 órától. Cseh László száz pillangón mutathatja meg, hogy maradt még benne, és a kétszáz döntőjén egyszerűen csak rossz napja volt. Remélhetőleg őt és Pulai Bencét is láthatjuk majd az előfutamok után az elődöntőben is. Hosszú Katinka kétszáz háton megy rá a következő olimpiai aranyra, ő is kettőt úszhat ezen a napon. György Réka is ezen a távon indul. 50 gyorson Takács Krisztián juthat a második körbe. Risztov Éva és Kapás Boglárka 800 méter gyorson úszik a döntőért. Kapás 400-on negyedik lett, a hosszabb távon csak egy éremmel lehet elégedett, igaz azért még nem ma kell megküzdenie, csak a döntőt érheti el.

Egy másik uszodában a női pólócsapatunkat kell figyelni, az első meccsén győzelemmel bemutatkozó válogatott a spanyolok ellen folytatja a csoportküzdelmeket 18 órától.

A vitorlázóinkat nem sokat mutatják a tévében, de azért ne feledkezzünk el róluk. A szörfös Cholnoky Sára és Gádorfalvi Áron három-három futamban indul magyar idő szerint 18 órától, finn dingiben Berecz Zsombor jöhet előre két futamon.

(Borítókép: Huszti István / Index)