Mi történik a pólótornán? A brazilok a világbajnok szerbeket verték

2016.08.11. 04:01

Az olimpia férfi vízilabdatornáján egymás után jönnek az őrült eredmények. Nemcsak Magyarország, hanem a világbajnok Szerbia is szenved, két döntetlennel kezdett, majd harmadik meccsén 6-5-re kikapott Brazíliától.

Brazília, aminek a vb-ken egy tizedik hely volt a legjobb eredménye, a torna egyik meglepetése, első meccsén 8-7-re legyőzte Ausztráliát, a második körben 16-8-cal átrohant Japánon, majd következett Szerbia. A világbajnok nincs formában, a magyarokkal és a görögökkel is ikszelt a veresége előtt.

Pedig minden a papírforma szerint kezdődött, a szerbek az első negyedet 2-0-ra nyerték. A másodikban a brazilok felzárkóztak, 3-3 volt a félidőben, majd a harmadik végén 5-3 vezetett Josip Vrlić második góljával. Nem, nem öngólról volt szó, Vrlić horvát származásúként játszik a brazil válogatottban. A negyedik negyedben visszajöttek a szerbek, 5-5, de 46 másodperccel a meccs vége előtt a brazilok egy ötméterest kaptak, amit be is lőttek.

A győzelmével most Brazília vezeti az A csoportot hat ponttal, a görögök a másodikok néggyel, a magyarok és az ausztrálok három-három ponttal holtversenyben a harmadik-negyedikek. Szerbia két ponttal az ötödik, tehát nem áll továbbjutó helyen.