Egy törölköző miatt állt a bál az olimpiai kézilabdatornán

2016.08.11. 03:58

Az egyiptomi csapat meglepetésre legyőzte a négy éve ezüstérmes Svédországot a riói olimpia kézilabdatornájának csoportmeccsén. A svédek nem törődtek ebbe bele, óvtak, mert az egyik egyiptomi törölközővel a nyakában állt be a cserepadról.

A meccsből körülbelül tíz másodperc volt hátra, amikor a svédek 26-25-os állásnál az egyenlítésért támadtak. Egyiptom meg azért rohant, hogy felállítsa a védelmét, és kihúzza a meccs végéig. Az egyik cserejátékos talán későn eszmélt, így törülközővel együtt futott be a pályára. Néhány másodpercig azzal a nyakában játszott, majd az oldalvonalon kívülre dobta.

Az egyiptomiak megőrizték az előnyt, 26-25-re nyertek, az olimpián 16 év után sikerült egyáltalán meccset nyerniük.

A svédek a meccs után óvást nyújtottak be, azzal érveltek, hogy az egyiptomiak megsértették a ruházatról szóló előírásokat.

Azt nem tudták megmondtani a sportvezetők, hogy pontosan mit remélnek az óvásuktól, az Aftonbladetnek arról beszéltek, hogy a figyelmet mindenképpen fel szeretnék hívni az esetre. Szerintük a bíróknak is észre kellett volna venniük a törölközős egyiptomit, és büntetniük is kellett volna.