A magyar pólósnők 1-5-ről jutottak elődöntőbe

13
2016.08.15. 21:53 Módosítva: 2016.08.15. 22:04
Zseniális meccsen érte el a női vízilabdacsapat a legjobb négyet, úgy nyert, hogy nem is vezetett, büntetők döntöttek.

Ausztrál ejtéssel indult a meccs, sajnos tökéletes volt, Gangl Edina nem érte el, gyorsan hátrányba került a válogatott. Kisteleki nagy lóbája a kapufán csattant, Webster a másik oldalon viszont nem kegyelmezett, 0-2.  Sőt, gyorsan belőtte a harmadikat is.

Keszthelyi ötméterese mentett meg a nullás negyedtől, 1-3-mal mentünk pihenni.

Visszatérve a pihenés az ausztrálokon látszott meg, mi ezúttal a felső lécet találtuk el, Bujka lövését védte az ausztrál kapus. Az ausztrálok kegyetlenek voltak, lőttek még két gólt, 5-1-nél padlóra kerültünk, Gangl cserét kért, egyetlen védése volt.

Nem igazán a kapuscsere, mint inkább az ellenfél túlzott önbizalma segített minket, Czigány Dóra és Tóth Ildiko góljával 5-3-mal mentünk a nagyszünetre, ez már sokkal jobban nézett ki.

Az meg végképp, amikor a harmadik negyedben 5-4-re jöttünk fel, Takács Orsolya góljának köszönhetően. Visszajöttünk a meccsbe, de nagyon, még úgy is, hogy az ausztrálok kapcsoltak, így 6-4-gyel ismét megnyugodhattak kicsit.

Nagyon kicsit, mert időkérés után Bujka szép nagy góllal szépített 6-5-re. Kasó jött ki a kapuból, ezzel megindulhattunk az egyenlítésért, és meg is csináltuk: Kesztelyi Rita húzta be a labdát, 6-6. Időt is kértek az ausztrálok.

Hasznosan, McGhie lőtte az ausztrálok hetedik gólját, 7-6 oda. A végén Webster még a felső kapufára ejtette a labdát, így mínusz egyben tértünk fújni egyet az utolsó szünetre.

Nem tudtuk elkapni a negyedik negyed kezdését sem, Knox valóban szinte begurította a nyolcadik, kapufás ausztrál gólt.

Hátrányban viszont mintha megnyugodtunk volna, és Bujka másodpercekkel később megint szépített, 8-7-re. Kasó védett, úszhattunk az ikszért újra.

Antal Dóra nullszögből lőtt, persze nem ment be, de aztán újra visszaszereztük a labdát, és Antal ekkor, jóval messzebbről, keményen bevágta. 8-8, az ausztrálok be is pánikoltak, emberelőnyben támadhattunk, hogy először vezethessünk a meccsen.

Az ausztrál időkérés után, két perccel a vége előtt sor is kerülhetett az attakra, de Keszthelyi nagy kapufát dobott. Hibáztak az ausztrálok, hibáztunk mi, 53 mp maradt a végéig, és az ellenfél támadhatott. Kasó védett, 24 mp-ünk maradt a győztes gól megszerzésére. Röviden passzoltunk, az óra lepörgött, 8-8 a vége, jöhettek a büntetők. Hosszabbítás ugyanis nincs az olimpiai vízilabdatornán.

Négy éve, a londoni bronzmeccsen ugyanígy büntetők döntöttek a két csapat között, az ausztrálok nyerték.

Most így alakult:

  • Bujka bedobta, 8-9
  • Webster is, 9-9
  • Kisteleki, 9-10
  • Southern 10-10
  • Keszthelyi 10-11
  • Knox a kaufára vágta, maradt a 10-11
  • Czigány bedobta, 10-12
  • Beadsworth 11-12
  • Antal Dóra kegyetlenül belőtte az utolsót, 11-13-ra győztünk, elődöntőbe jutott a magyar vízilabdaválogatott.

Méghozzá úgy, hogy egy másodpercig sem vezetett a meccsen. Iksz is csak 6-6-nál volt és a végén, 8-8-nál, természetesen. A négy között, szerda délután újra az amerikaiakkal játszunk, akiktől most a csoportban simán kikaptunk.