Gratulálok, na nem a játékhoz, hanem hogy vissza tudtunk jönni

2016.08.15. 23:41

Az ausztrálok elleni győztes olimpiai negyeddöntőn mutatott játékkal nem volt elégedett Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, de a csapat tartását dicsérte.

"Gratulálok a játékosoknak, ám nem azért, mert jól játszottak, mert ez így nem igaz, hanem azért, mert 0-3 és 1-5 után is meg volt a lelkierejük és a tartásuk, amivel vissza tudtak jönni. Saját magunkat rángattuk ki abból a gödörből, amibe beleraktuk magunkat" - nyilatkozta a vegyes zónában a szakember azután, hogy a válogatott büntetőkkel verte az ausztrálokat.

A csapatok négy évvel ezelőtt, Londonban a bronzmérkőzésen találkoztak egymással, akkor hosszabbítás után 13-11-es ausztrál siker született. Pekingben, 2008-ban ugyancsak a harmadik helyért csatázott egymással a két együttes, és 9-9-es döntetlen után büntetőkkel győztek az ausztrálok.

"A mérkőzés második felében már jobban játszottunk, ott már nem érdemeltünk volna vereséget, úgyhogy szerintem a döntetlen igazságos volt, az ötméteres pedig már lutri. Ugyanakkor bíztam benne, biztos voltam benne, hogy Peking és London után most nem kaphatunk ki" - mondta Bíró Attila, aki szerint a győzelem egyik kulcsa a kapuscsere volt - Kasó Orsolya váltotta Gangl Edinát -, valamint az, hogy támadásban Bujka Barbara vezérletével több fórt tudott kiharcolni az együttes.

A szerdai elődöntőben a címvédő és világbajnok amerikai válogatott vár a magyar csapatra, a csoportkörben a favorit 11-6-os győzelmet aratott.

"Mi vagyunk az egyik olyan csapat - nem sok van, kettő, maximum három -, amelyik képes lehet megszorítani vagy megverni őket. Megvan a fejemben a taktika, amivel remélhetőleg meg tudjuk szorítani őket, de ahhoz jóval felszabadultabb játék kell, és nem férnek bele ilyen 0-3-as periódusok" - mondta Bíró.