Nagy Viktor: Nem bosszúra készülünk

2016.08.15. 06:48

Szürreális eredmények születtek a férfi vízilabda csoportmeccsek utolsó körében. Úgy kezdődött, hogy a görögök (7-12) kikaptak az ausztráloktól, de akkor még nem sejtették, hogy az olaszok sem veszik komolyan az Egyesült Államokkal szemben (7-10).

Hogy aztán a Spanyolország-Montenegró 9-9-es döntetlenje után a horvátok kikapjanak a franciáktól, akiket 4-5 góllal minimum verniük kellett volna. Most 10-9 lett a franciáknak. A horvátok sem szerettek volna csoportelsők lenni, nem alaptalanul, mert így az első helyet elcsípő spanyolok játszanak a váratlan vereséget szenvedő szerbekkel, akik negyedikek lettek.

Benedek Tibor szövetségi kapitány csak annyit mondott tanulságként, hogy még mindig félnek a szerbektől, mert aki tudta, mindent megtett azért, hogy elkerülje őket.

Saját csapatáról szólva kiemelte – a korrábi döntetlenek ellenére is - tetszett neki a játék, ezúttal sem volt másként, a 10-6-os győzelem jól kifejezi azt, ami a vízben volt.

Gyorsan előnybe kerültünk, a brazilok 10 percig gólt sem lőttek. 10 ezer néző biztatta őket, ilyen élményben nem volt részük eddig, kicsit megszeppenten kezdtek. Ezt kívülről szinte észre sem lehetett venni.

Nyilván egészen más lett volna az összkép, ha nincs az utolsó támadásból gól a szerbek valamint a görögökkel szemben, de ettől még ugyanúgy a csoport első helyén vagyunk. "Jobb lett volna nyerni ellenük" – állapította meg Benedek. 

Csapatának van két napja arra, hogy felkészüljön Montenegróra, amelyikkel szemben kellemes emlék, hogy a 2013-as vb-döntőt megnyerte, kellemetlen, hogy a legutóbbi Európa-bajnokság elődöntőjében az ellenfél volt a jobb (5-8).

„Agresszív ellenfél, függetleníteni kell magunkat a fizikális erejüktől. Mert akkor legyőzhetőek. A brazilok ellen már ellenük is készülhettünk. Jobban tudunk játszani, mint ők” - magyarázta a szakember.

A bravúrok sorát bemutató Nagy Viktor jelezte, hogy nem bosszúra készülnek, de biztosan verekedős, harcos meccs lesz.

Már csak azért is, mert őt is megütötték egy meccsen háromszor, amire nem emlékszik, hogy korábban lett volna ilyen. „Alkalmazkodnunk kell, de ez minden esetben igaz” - mondta.

Szinte mindannyian megemlítették, mennyivel jobb volt ebben az uszodában játszani – szombaton még itt rendezték az úszódöntőket -, itt másfél méternél messzebb is elláttak. A másiknál a víz színe és illata is szörnyű volt, csípte a bőrüket.

A center, Kis Gábor biztos benne, hogy a csapat még ennél is jobb lesz, a hátralévő két napban felkészülnek majd a riválisból.

A párosítás:

  • Magyarország-Montenegró
  • Brazília-Horvátország
  • Spanyolország-Szerbia
  • Olaszország-Görögország

Ha nyernek a mieink, a brazil-horvát meccs győztesével kerülnek össze a döntőért.