Agyrém: 3 győztes meccsel 5. Bácsi, az iráni kétszer nyert, és bronzérmes

2016.08.15. 00:01

A világbajnok birkózó Bácsi Péter 2008-ban az utolsó pillanatban veszítette el a bronzérmet, Rióban újabb bronzmeccsén rögtön az elején hátrányba került, és onnan már nem volt visszaút, az iráni Abdevalival szemben 5-2-es vereséget szenvedett.

A 75 kilós versenyző nagyon elkeseredetten ment az öltözőbe.

Sike András kapitány úgy értékelt, hogy reménykedett benne, visszakapja a tanítványa azt a sorstól, amit elvett tőle a pekingi olimpián. Akkor egy megnyert meccset bukott el az utolsó pillanatban, túl harciasan és feleslegesen ment előre, eldobták, azzal dobta el azt az érmet.

„Tudtuk, hogy tolni fog az iráni, de Peti nem tudott megállni előtte. Próbált ebben a szorult helyzetben egy csípődobást indítani, ha simán kihátrál, akkor talán csak egy pontot kapott volna az ellenfele. Nem sikerült. Nem tudott egy intést sem kiharcolni, pedig az lenne az erőssége, hogy kiemelje. Szinte biztosan, meg is tudtam volna emelni, de nem jutott el odáig. Az iráni folyamatosan ment előre, és megnyerte a meccset.”

Sike kifejtette, hogy nem volt benne az elveszített elődöntő a fejében, harcra készen állt, de az első pár másodperc döntő volt.

„A magunk hibái mellett azt is el kell mondanunk, hogy agyrém ez a lebonyolítás. Két meccset nyert az iráni, ezzel bronzérmes. Peti három meccset hozott, három magabiztos győzelme volt, így lett ötödik. Nem tudok mást mondani” - összegzett a szakember.

Abdevalit Madsen az első meccsen megverte, ezzel került a vigaszágra, ott Nemes Viktort múlta felül, majd a bronzmeccsen Bácsit. Ennyi elég volt neki az ünnepléshez, és a dobogóhoz.

Bácsi imponáló győzelmekkel kezdett, a kubai Jamanillót (9-0), a bolgár Alexandrovot (8-0) is fölényesen, látványos akciókkal verte, és az azeri Murzalijev sem tudott rajta pontot csinálni (5-0). Aztán a dán Madsennel szemben ő is tehetetlennek bizonyult, így mehetett a bronzért.