Négy magyar olimpiai bajnok újra nekifut az éremszerzésnek

K EPA20160626038
2016.08.15. 08:28 Módosítva: 2016.08.15. 08:28

A riói olimpia tizedik napján négy korábbi olimpiai bajnokunk is versenyzik. A kajak-kenusok megkezdik az előfutamokat, újra játszik a női pólócsapat, nyílt vízi úszásban is érmeket osztanak.

A londoni olimpia egyik nagy meglepetése Risztov Éva volt, aki megnyerte a tíz kilométeres nyílt vízi úszást. Jó formában van a legutóbbi világbajnokságon tizedik versenyző, de ő csak ennyit mondott az esélyekről tudósítónknak, amikor az kérdezte, mire számíthatunk. „Egészen biztosan 10 kilométer úszásra. Elég intenzíven." A magyar idő szerint 14 órakor rajtoló futamban még egy magyar lesz,Olasz Anna, aki az utolsó pillanatban került ki az olimpiára. A vb-11. úszó egy orosz visszaléptetése miatt kapott kvótát.

Tizennégy órakor kezdődnek a kajak-kenu előfutamai is. A magyarok közül Vasbányai Henrik kezd kenu ezer méteren, a továbbjutás elvárás tőle, ahogy a többi magyar indulótól is.

Kozák Danuta és Szabó Gabriella világbajnokok már voltak K2 500 méteren, és most az olimpiai bajnokságot is megcélozzák. Négyesben négy évvel ezelőtt már sikerült nekik. 14:24-kor húzzák majd végig első pályájukat.

Janics Natasa háromszoros bajnok, túl van már pályája csúcsán a most K1 kétszáz méteren induló kajakos, de a döntőben minden valószínűség szerint ő is ott lesz majd. 14:38-kor lesz az ő startja.

A férfiaknál a Eb-bronzérmes Kopasz Bálintkajak ezer méteren juthat tovább az előfutamból, ami 15:06-kor kezdődik.

A 85 kilós kötöttfogású birkózó,Lőrincz Viktorérmet remél Rióban, 15 órától vívja első meccsét az örmény Maksim Anukyannal.

A női vízilabdásoknál megkezdődik az egyenes kieséses szakasz, a magyar válogatott Ausztráliával játszik az elődöntőbe jutásért 20:30-tól.

Az atlétika egyik legizgalmasabb száma a 110 gát, gyors lábak és a jó ritmus mellett hideg fejre is szükség van, hogy a futó beérjen a célba. Négy évvel ezelőtt Baji Balázs nem tudott a második körbe kerülni, de azóta sokat javult a magyar gátas, idén Eb-ezüstöt is nyert. Az elődöntőnél alább aligha adja. Futamát magyar idő szerint kedd hajnal 1:48-kor lövik el.

A bővebb programért ide kattintson, ha áttekintést szeretne az eseményekről, akkor ezt az oldalt nézze meg.