Kemény Dénes: Fontos játékosok nem kapták el a fonalat

D  YT20160816001
2016.08.17. 00:48

Kemény Dénes szerint a férfi vízilabda-válogatott néhány kulcsjátékosa nem tudta hozni magát az olimpiai tornán, a negyeddöntőben az ellenfélnél volt jobb a kapusteljesítmény.

A magyar válogatott 9-9-es rendes játékidő után ötméteresekkel 13-11-re kikapott a montenegróiaktól a negyeddöntőben.

„Az ötméteres-párharc nem orosz rulett. Be kell lőni, ki kell védeni, és aki többet értékesít, az megérdemli a továbbjutást. A magyarok ráadásul rendszeresen gyakorolják a büntetődobásokat" – nyilatkozta a magyar szövetség (MVLSZ) elnöke az M4 Sporton.

A Sydneyben, Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok magyar válogatott szövetségi kapitánya hangsúlyozta:  lelkileg és szakmailag is kiváló állapotban kell lenniük a játékosoknak a büntetőknél.

Kemény úgy látta, hogy a csoportmérkőzések során végig biztató volt a magyar csapat teljesítménye, rendben volt a szervezettség és az elképzelés is.

A hullámzó egyéni teljesítmények nem voltak biztatóak, egy-két fontos játékos egyáltalán nem kapta el a fonalat.

A kapusok jó teljesítménye mindig hozzájárul egy csapat jó szerepléséhez, ez pedig kedden az ellenfelet segítette" – nyilatkozta Kemény Dénes.

A szövetség elnöke úgy vélekedett, az 5-8. helyért nagyon nehéz felpörögnie annak a válogatottnak, de vannak rutinos emberek a magyar szakmai stábban és a játékosok között is, ezért bízik a sikerben.

A magyarok a folytatásban először a brazilokkal játszanak, a csoportmeccsen a magyarok négy góllal verték őket.