Emelt fővel mennek a bronzért a magyar pólósnők

2016-08-17T195447Z 1005192312 RIOEC8H1JBAHT RTRMADP 3 OLYMPICS-R
2016.08.17. 22:51
Sokkal jobb volt az amerikai csapat a pólótorna elődöntőjében, és 14-10-re nyert. Az elején még vezettünk, de a lényeg, hogy az oroszokat megverjük a bronzmeccsen.

Pár napja, a csoportban 11-6-ra, teljesen simán kaptunk ki az Amerikaiaktól, de egyöntetű volt a vélekedés a szakértőknél: ha valaki meg tudja verni az USA női pólócsapatát, az a magyar.

Nem is kezdtünk rosszul, mert ugyan Fischer góljával az amerikaiak vezettek, Varga első góljával, majd Kasó Orsolya védéseinek és Kisteleki találatának köszönhetően 2-1-re fordítottunk.

Vezettünk, ez például az ausztrálok elleni negyeddöntőn nem sikerült. Na most sem tartott soká', a félelmetes, 181 centis és 104 kilós Seidemann egyenlített, majd Steffens - 13. tornagóljával - visszafordította a meccset.

Az ellenfél játékosainak fizikuma férfiakéval vetekedett, elképesztően erőseket lőttek, ráadásul helyezték is, Kasó minden labdaérintése bravúrnak számított.

2-4, majd 3-5 következett, ami még fogható eredmény, de innen egészen 3-7-ig mentek el az amerikaiak, mivel 100 százalékosan használták ki az emberelőnyeiket. Az ausztrálok ellen mínusz négyről elértük az ikszet, most is ez volt a cél.

Bujka szépített is, majd 4-8-nál Keszthelyi hozta háromgólosra a félidőt, 5-8.

Keszthelyi pozitívan indította a harmadik harmadot, a 6-8 nem mutatott rosszul egy pattintott góllal, de Steffens egy pillanat alatt visszaállította a 6-9-es, háromgólos előnyt. 10-6 volt a következő eredményváltozás, Neushul miatt megint hegymenetben találta magát a csapat.

Nem tudtuk birtokolni a labdát, még lövésig sem jutottunk, vagy könnyedén védett a - szintén nem kicsi, 186 centis, 81 kilós - Johnson kapus. Steffens dobta a 11. amerikai gólt is, ennyire kaptunk ki a csoportban. Most viszont hátra volt még majdnem négy perc és egy teljes negyed.

Keszthelyi Rita tartotta a lelket a társaiban, 11-7-re szépített. De az USA emberelőnyből azonnal behúzta a 12.-et, Craig szép akciógólt dobott. Az elsőt Ganglnak, aki váltotta Kasót a kapuban.

Kisteleki a rövidre dobta a 8. magyar gólt, 12-8 volt oda. Így mentünk neki a zárónegyednek.

Neushul, 13-8, a szokásos módon indult a negyed, de nincs ebben semmi különös, az amerikai szupercsapat mindenben jobb ezen a tornán nem csak a magyarnál, szinte biztosan az összes többinél is.

Czigány Dóra azért szépített, a 13-9 miatt nem is kellett szégyenkeznünk. Maggie Steffens azonnal visszaállította az öt gólt a negyedik góljával. Keszthelyi Rita bevágta negyedik gólját, a magyar csapat 10. találatát, és a 14-10-es amerikai győzelemmel tisztes vereséget szenvedett a magyar női pólóválogatott.

Jöhet a bronzmeccs az oroszokkal, pénteken, 16:20-kor, magyar idő szerint. Keszhelyi Rita az M4-nek a medencéből kiszállva elmondta: "Én innen nem fogok érem nélkül hazamenni, meg kell vernünk az oroszokat a bronzmeccsen!"