Egy kisebb Balatont megtöltenék a könnyeimmel

2016.08.20. 01:27

Nem kerültek az élmezőnybe a magyarok a nők öttusaversenyében a riói olimpián. Kovács Sarolta és Földházi Zsófia is a lovagláson veszített sokat.

Kovács Sarolta két szám után a nyolcadik helyen állt, de lovaglásban négy verőhibával a 13. helyre csúszott vissza. A kombinált szám előtt a dobogó elérhetetlennek tűnt, de 19 másodpercre volt a pontszerző helytől. Javítani azonban nem tudott, több lövést hibázott, és végül a 17. helyen végzett.

„Vegyes érzelmek vannak bennem. Sok dologban hibáztam én is, sikerülhetett volna jobban is. Úgy úsztam, ahogy hosszú évek óta nem, azt éreztem, hogy bennem van az erő, és fel tudok zárkózni. Aztán sajnos olyan lovat kaptam a sorsoláson, aki nem segített, és inkább lógatta a lábát. Emiatt hátracsúsztam, és elszálltak a dobogós reményeim, de szerettem volna feljebb kerülni. Mindent megtettem, ez most ennyire volt elég” – értékelt a verseny után.

Azt mondta, ahogy az idei moszkvai világbajnokságon minden összejött, és jó napot fogott ki, ami akkor aranyérmet eredményezett, de ez a péntek kevésbé volt jó.

Az athéni bajnok Vörös Zsuzsa tanítványa ezzel együtt bizakodva néz a jövőbe. „London után rengeteget változtam, érettebb és komolyabb versenyző lettem. Ha ekkorát tudnék fejlődni a következő négy évben is, akkor Tokióban bármi lehet. Persze jó lenne, ha végre szerencsém lenne a lovak sorsolásával is” – tette hozzá.

A másik magyar induló, Földházi Zsófia leesett a lováról, így a mezőny végéről kezdte a kombinált számot. Remekül lőtt és futott, és ez arra volt elég, hogy a 27. helyen fejezze be a versenyt.

A beérkezés után ápolni kellett. „A lábam is megtört, ahogy a lelkem. Meglátjuk a diagnózist, majd úgyis jön egy hosszabb pihenő, ami alatt a lelkemet és a lábamat is újraépítem” – mondta az olimpiai újonc.

A 2013-as Európa-bajnok szerint a helyzetből kihozta a legtöbbet, sokat tanult, és rengeteg szeretetet, támogatást kapott a társaktól. „Amennyi könnyet csorgattam ebbe, abból egy kisebb Balatont meg tudnék tölteni, de mind hasznos volt, és ezt elraktározom. Jó érzés volt itt lenni, bízom abban, hogy a következő négy évet is ki fogom bírni, kisebb-nagyobb bajok nélkül. Ez az öttusa, megpróbáltam, ami lehetett. Az álom most nem valósult meg, de addig kergetem, amíg lehet” – fejtette ki.

A számot az ausztrál Chloe Esposito nyerte nagy fölénnyel.