A magyar lány, aki megnyerte a németeknek a döntőt

2016.08.21. 10:31 Módosítva: 2016.08.21. 10:32

Ami a német férfiaknak nem jött össze, a nőknek igen: megnyerték az olimpiai döntőt. Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy Marozsán Dzsenifer nyerte meg: góljával és egy szabadrúgása utáni öngóllal 2-1-re verték a döntőben a svédeket.

A német tízes édesapja, János 1996-ban állt profinak, a német Saarbrücken játékosa lett, előtte négyszer volt magyar válogatott, a Honvédot és a Siófokot erősítette.

A lánya lényegesen nagyobb karriert futott be, mert a világ három legjobb játékosa választották egy éve, az Aranylabdát viszont nem kapta meg 2015-ben. A Frankfurttal volt már BL-győztes is, szintén 2015-ben.

Mindmáig ő a női Bundesliga legfiatalabb gólszerzője: 15 évesen és 4 hónaposan talált be, még a Saarbrücken színeiben.

„Sok gondot okozott nekem az elmúlt pár évben. Nem a hozzáállásával, hanem a sérülékenységével. Szerencsére most számíthattam rá, bár le kellett cserélnem az olimpia torna pár meccsén. A döntőn viszont ő volt a kulcsember. Gránát van a lábában” – mondta róla a szövetségi kapitány, Silvia Neid.

Neki egyébként ez volt a búcsúmeccse, korábban világ- és Európa-bajnokságot is nyert a német csapattal, a legsikeresebb edzők egyike.

A 24 éves Marozsán úgy játszott, mint még soha a pályafutása alatt, írta róla a sport1.de.

„Egyszerűen csak szerencsém volt” - mondta nagyon szerényen, miután lőtt egy a férfiaknál is élményszámba menő gólt. A videón 1:10-től jönnek a magyar lány pillanatai.

„Hihetetlenül hálás vagyok, hogy a csapat ezt a pillanatot adta nekem” - nyilatkozta a német tízes, aki a Lyon kedvéért elhagyja a Frankfurtot hét év után, mert a német klubnál mindössze 3 ezer eurót keresett havonta.

Steffi Jones másodedző sem fukarkodott a dicsérő szavakkal. Úgy értékelte, hogy utánpótláskora óta figyelte, milyen nagy hatással van a játékra, mennyire tud dominálni a pályán.

„A legtechnikásabb játékos, akit valaha láttam és ismertem” - vallotta be.

Marozsán a magyarok ellen is pályára léphet szeptemberben, mert a két csapat egymással játszik szeptember huszadikán Európa-bajnoki selejtezőn.