Utolsó előtti lett, de mégis őrült nagy ünneplést csapott

2016.08.22. 09:25

A kambodzsai Kuniaki Takizaki maratonfutásban az utolsó előtti helyen ért be, de legalább úgy ünnepelt, mintha ő nyerte volna meg az olimpiát.

Takizaki 2:45:55-tel zárt, 37 percet kapott a győztes Eliud Kipchogétól. Egy maratont lefutni mindig nagy teljesítmény, és a kambodzsai is (aki egyébként japán) is hisz abban, hogy nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos.

Abban persze lehetnek kétségeink, hogy a 147 centiméter magas Takizaki ünneplése mennyire volt őszinte, mert a futó civilben komikus, állítólag Japánban elég ismert. Mutatunk egy videót a munkásságából, talán valaki viccesnek találja Neko Hirosit.

A 41 éves Takizaki már 2011-ben megszerezte a kambodzsai állampolgárságot, a londoni olimpián is szeretett volna indulni, de akkor a Nemzetközi Atlétikai Szövetség nem engedte elindulni, mert túl későn váltott országot. Idén azonban már nem volt előtte akadály, megnyerte a kambodzsai válogatót, és szabadkártyát kapott maratonra. A kambodzsai sportvezetés azt reméli, hogy a futó példáképpé válhat, és majd sokan követik.