Futács: gól, Németh: gólpassz – jó pénteket zártak a válogatott támadói

2017.02.25. 13:42

Futács Márkó a horvát Hajduk Split színeiben szaporította góljainak számát.  A magyar csatár fejjel talált a kapuba az Istra elleni bajnoki mérkőzés utolsó percében. Az eredmény ekkor már 3-0 volt a Split javára, de ettől még Futács nem kegyelmezett, és egy szögletet követően nagy erővel fejelt a kapuba, beállítva a 4-0-ás végeredményt. A győzelemmel a Hajduk épp Mészáros Lőrinc NK Osijekét előzte meg, visszafoglalva a dobogó harmadik helyét, igaz az eszékiek egy meccsel kevesebbet játszottak.

Németh Krisztián, ha gólt nem is szerzett, de fontos gólpasszal segítette hozzá katari csapatát, az al-Garafát az al-Rajjan legyőzéséhez. A pénteki bajnokin az otthon játszó al-Rajjan szerzett vezetést, de Németh csapata a második félidőben két gólt szerezve megfordította az állást, és végül 2-1-re nyert a Michael Laudrup által irányított házigazdák ellen. Az egyenlítés az 55. percben sikerült, a gólt Kwasi szerezte, akinek nem volt túl nehéz dolga Németh nagyon okosan visszafejelt labdáját követően.

(Az akció 1:30-tól indul)

Pénteken pályára lépő harmadik válogatott támadónknak kevésbé volt jó napja, Gyurcsó Ádám csapata, a Pogon Szczecin ugyanis odahaza kapott ki 3-0-ra a Lech Poznantól lengyel bajnokin (Gyurcsó végig játszott).

Ami a többi poszton szolgáló honfitársainkat illeti, a Dijon vereségéből kimaradó Lang Ádámról már szóltunk, Bese Barnabás pedig nem lépett pályára a Le Havre győztes meccsén az Auxerre ellen.

A német másodosztályban pénteken igazi magyar rangadót rendeztek a Würzburger Kickers-Greuther Fürth meccsen (végeredmény 1-1). A vendégeknél Megyeri Balázs végigvédte a találkozót, míg Pintér Ádám csereként állt be a 83. percben, Nagy Dániel pedig a 63. perctől kapott lehetőséget a hazai csapatban.