Nemzeti érzelműként a Csíki Sör mizériája érthetetlen és nevetséges

2017.03.24. 12:35 Módosítva: 2017.03.24. 16:31

A vívók egykori kapitánya, Kovács Tamás is állást foglalt a Heineken-botránnyal kapcsolatban.

Visszaküldte a Miniszterelnökségre azt az 1988-ban kapott állami kitüntetését, amelyiken vörös csillag volt. Indoklás: nem szeretne kétéves börtönbüntetést kapni. Kovács a szöuli olimpián győztes kardválogatott kapitánya volt - a szovjeteket vertük drámai meccsen, óriási fordítással -, ez az utolsó magyar arany ebben a versenyszámban.

Kovács mindezt a Facebookon is bejelentette, és azt is közzétette, mit válaszolt rá a Miniszterelnökség államtitkára, Csepreghy Nándor.

„Demokráciában kitüntetést visszaadni - ehhez nincs szükség bátorságra, láttunk rá számtalan példát az elmúlt évekből. Diktatúrában kitüntetést visszautasítani – ahhoz már bátornak kell lenni. Mivel az ilyen díjak álláspontunk szerint semmilyen értéket nem képviselnek, visszaküldését feleslegesnek tartjuk” - ezek Csepreghy gondolatai.

Kovács erre is reagált, és sajnálja, hogy nem értették meg az iróniáját.

Nemzeti érzelmű ember számára a Csiki sör körüli mizéria érthetetlen és nevetséges” - jelentette ki, és kifogásolja egyúttal, hogy az ügynökaktákat nem hozták nyilvánosságra.

Nem 27 év után kell felfedezni a vörös csillagot a 200 éves Heineken sörös dobozon vagy üvegen. Ne tegyük nevetségessé magunkat a világ előtt, hogy a vörös csillag miatt kitiltjuk a világhírű terméket hazánkból” - tette hozzá.

Kovács Tamás egyébként versenyzőként világbajnok volt, és a hatszoros olimpiai bajnok Kovács Pál fia.