Bemutatták a Hertha új stadionjának látványterveit

2017.03.30. 15:26

A Hertha BSC a berlini Olimpiai Stadionból átköltözik egy másik stadionba. Az új stadionról a Hertha csütörtökön tett fel látványterveket az internetre.  A képen látszik, hogy az új létesítmény a mostani közelében lesz.

Az Olimpiai Stadiont 1936-os olimpiára építették, legutóbb a 2006-os német futball-világbajnokság előtt újították fel, ott rendezték a döntőt is (Olaszország-Franciaország), meg azóta egy BL-döntőt is.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 2025-ig bérli az Olimpiai Stadiont, de utána magánpénzből saját stadiont akarnak. A Bundesliga-5. Hertha stadionja a legtöbb ülőhellyel rendelkező létesítmény a német első osztályban, de a 74 ezer kapacitású stadiont az idén összesen csak kétszer sikerült megtölteni, a Bayern és a Dortmund ellen, amúgy az egyik legrosszabb nézőszámot tudja felmutatni a mezőnyben. Az idén átlagosan 50 ezren mentek ki meccsre Berlinben az Olimpiai Stadionba (ez 64 százalékos kihasználtság a 92 százalékos átlaghoz képest).

A berliniek sokkal hangulatosabb és jövő-orientáltabb stadionba szeretnének költözni, mondta a Deutsche Wellének a Hertha-elnök Werner Gegenbauer.

A most bemutatott tervek szerint a jövő stadionja 55 ezres lesz.