Újabb magyarról neveztek el tornaelemet

2017.04.06. 11:13

Tornaelemet nevezett el Babos Ádámról a sportág nemzetközi szövetsége (FIG), jelenti az MTI. A férfi technikai szakág összesen nyolc új elemet iktatott a kódgyűjteménybe, köztük van az FTC-Ybl Tervező tornászának korláton bemutatott gyakorlata is, amely ezentúl hivatalosan is a Babos nevet viseli.

Babos Ádám tavaly, a szombathelyi világkupán mutatta be ezt a C-értékű elemet, amelyet kézenállásból indított terpeszugrással kezd, majd ebből fellendül bicskatartáson keresztül kézenállásba.

„Tavaly, a szombathelyi világkupaversenyen mutattam be először a gyakorlatomat, benne ezzel az elemmel, utána már csak a várakozás maradt. Kedden a FIG elbírálta a kérelmünket, így mostantól tényleg létezik a Babos-elem korláton, ami büszkeséggel tölt el” – mondta az NSO-nak a 24 éves Babos, aki az április 19-én kezdődő kolozsvári Eb-n egyéni összetettben szerepel majd.

A magyarok közül korábban Magyar Zoltánról, Sivadó Jánosról, Kovács Péterről, Borkai Zsoltról és Berki Krisztiánról neveztek el tornaelemet.