Már a világbajnok kardvívó is kiakadt a propagandán

2017.05.11. 20:03

A hvg.hu írta meg, egy újabb ismert sportoló, világbajnok, olimpiai bronzérmes Kovács Tamás írt kritikát, aki eddig hűen követte a fideszes nómenklatúrát. Kovácsnak már a nemzeti konzultációval is bajai akadtak, most pedig egy népszavazás cikk miatt akadt ki.

Kovács szerint a nemzeti sportszövetségek élére állított pártkatonák csak gátolják az eddigi munkát. Erre példának hozta fel saját facebook-oldalán Kunfalvy Péter esetét is.

"És most Kunfalvy Péter esete, sikerének elhallgatása, mert a barátom. Mit tehet még meg ez az ember? Ilyet még a komcsi rendszerben – 1968–72 között – a Magyar Vívó Szövetség akkori elnöke, dr. Eperjesi László III/II-es ügyosztály ezredese sem mert megcsinálni! Hová jutott szeretett sportágam, amelynek olyan kiváló sikeres szakember elnökei voltak az elmúlt évtizedekben, mint Jekkelfalussy-Piller György, Kovács Pál olimpiai bajnokok, dr. Bakonyi Péter, dr. Kamuti Jenő, olimpiai érmesek,világbajnokok és dr. Gémesi György többszörös magyar bajnok"

Kovács legnagyobb problémája és ennek szintén a saját facebook-oldalán adott hangot, hogy a  mostani irányítók dilettánsok. Sőt, sokkal súlyosabb problémákat fogalmaz meg.

"Megkezdődött a visszarendeződés a magyar sportban?...a magyar vívásban…? Ez az ára, hogy a sport stratégiai ágazat lett…??? És higgyék el a sportban dolgozók, hogy a sport állami támogatása az az adófizetők pénzéből van, és nem Csampa, Németh, Kocsis, Kósa, Bienerth stb. adja, hanem a magyar lakosság!!!"

Kovács a vívó sportág egyik komoly alakja. Kétszer volt olimpián bronzérmes, 1973-ban nyert aranyérmet a kard csapattal, négy ezüstje és három bronza van. És eddig Orbán mellett állt, amit bizonyít az is, hogy a miniszterelnök. futárral küldött válaszlevelet a sportolónak. Ebben arra kérte őt Orbán, hogy gondolja át a dolgot, és küldje vissza a konzultációs kérdőívet. Ehhez Kovács annyit fűzött hozzá, hogy azt természetesen nem fogja visszaküldeni a korábbi nyílt levelében foglaltak miatt.

Ezt pedig azért, mert ezt is közzétette közösségi oldalán:

"Kedves Viktor! Ez már nem mehet így tovább ….akkor vagyok csak jó keresztény, ha rátok szavazok, az a jó rádió, tévé, sajtó, amit ti működtettek, csak a CÖF tüntetése a jó, csak központi irányítású iskolák színvonalasak, minden területen, sajnos még a sportban is központi jóváhagyás van minden vezetői poszton…mi ez, ha nem a sötét kommunista időket idézi???"