Ugratással úszta meg a tömegbukást a bringás

2017.06.17. 08:08

Látványos bukás történt a Tour de Slovénie pénteki, azaz második versenynapján, volt olyan bringás, aki saccra legalább 20 métert csúszott a betonon, és volt, aki a járdára tévedve a nézőket riogatta. A legemlékezetesebb jelenet vitán felül Andrea Palinihoz fűződik, aki egy merész és váratlan manőverrel kerülte el az esést.

Az Androni Giocattoli nevű olasz csapat bringása előbb megpróbálta kikerülni az elé keveredő gazdátlan biciklit, majd "bunny hop" technikával átugratta. Úgy a megoldás, mint a lélekjelenlét rendkívüli volt.

Eközben a mezőny tagjai szélnek eredő nyájként tértek le az esőtől síkos útról. Hatan-heten el is estek, egy kisodródó biciklista pedig nekiment egy figyelmetlen nézőnek, aki felháborodva kiabált utána, bár pár méterre rá a bringás is elesett. Mindez a videó 11. másodpercénél látható, a fehér felsős versenyzőt tessék figyelni a külső íven.

Palini nyusziugrását sem könnyű elsőre kiszúrni az összefoglalóban, szerencsére megismétlik elégszer.

Említést érdemel még, hogy a beszámolók szerint a bukás a 169 kilométeres szakasz utolsó balkanyarjainak egyikében történt (és már a második baleset volt ezen a helyen a nap folyamán).