EYOF: egy arany, hét érem a magyarok keddi teljesítménye

2017.07.25. 21:57

Egy aranyat, összesen pedig hét érmet nyert a magyar csapat a győri 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) keddi napján.

Az aranyat az 50 kilósak között induló dzsúdós, Feczkó Csanád nyerte, ezüstérmes lett a 44 kilós kategóriában versenyző dzsódós, Kardos Tímea, Takács Boglárka 100 méteres síkfutásban, az úszó Zombori Gábor 100 méter háton, a már harmadik győri érmét nyerő Nagy Réka pedig 800 méter gyorsúszásban lett második.

Közvetlenül Nagy mögött, harmadikként ért célba Fábián Fanni, mellette a 4x100-as vegyes vegyesváltó (Zombori Gábor, Böhm Sebestyén, Hadházi Dóra, Muzsnay Zsófia) szerzett még harmadik helyet.

Ezzel a magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll az oroszok mögött három arany-, négy ezüst- és három bronzéremmel.

A lány kézilabdázók sima meccsen nyertek a norvégok ellen 26-15-re, a fiúk viszont kiélezett találkozón 26-24-re kikaptak a horvátoktól.

A fiú kosárlabda-válogatott - amely a nyitófordulóban a törököktől kapott ki 96-64-re - ezúttal a litvánokkal szemben maradt alul 81-65-re. A lányok viszont fölényes, 87-38-as győzelmet arattak a csehek felett.

A házigazda röplabda-együttesek közül a fiúk nem tudtak szettet nyerni a csehek ellen, míg a lányok az oroszoktól kaptak ki hasonlóképpen.