Hány baseballjátékos kell egy labda elkapásához?

2017.08.10. 20:02

Egészen komikus védelmi hibát sikerült összehoznia a Houston Astros baseballcsapatának szerda este a Chicago White Sox elleni meccsen: öten nézték, ahogy az égbe vágott, simán elkapható labda a földre esik, miközben mindenki egymásra várt.

Általában az olyan ütéseknek, amit Adam Engel összehozott szerdán, sima kiesés a vége, valamelyik védőjátékos az ellenféltől elkapja a labdát, az ütést összehozó pedig mehet vissza a kispadra. Most viszont nem így volt, Engel ajándékba kapta, hogy bázisra indulhatott, öt, illetve a végére négy, majd három Astros-játékos is arra várt ugyanis, hogy majd a másik elkapja a labdát, ami végül a földre esett.

A hatalmas szerencsétlenkedés közben ráadásul Engel egészen a második bázisig sprintelt, de végül mégis az Astros jött ki jól a dologból, Engel ugyanis vérszemet kapott, és a harmadik bázisig akart rohanni. Amikor látta, hogy előtte lezárják az utat, megpróbált visszafordulni a második bázisra, de erről is lecsúszott.

Az Astros egyébként döbbenetesen jó szezon közben van, a White Sox ellen szerdán 7-1-re elvesztett meccs után is 71-42 a mérlegük, ami a második legjobb a ligában, de a legjobb keleten. Tavaly 84-78-cal zárva simán lemaradtak a rájátszásról, idén viszont döntő-esélyesek.