31 évesen kezdte a meccset, 32 lett, mire lefújták

2017.09.06. 22:24

Egészen hosszú baseballmeccset játszott keddről szerdára hajnalban (amerikai idő szerint este) a Boston Red Sox és a Toronto Blue Jays csapata, olyannyira, hogy az egyik Red Sox-játékos, Mitch Moreland egy évet öregedett a kezdés a és lefújás között.

A normál esetben 9 inningből álló meccs döntetlen volt a rendes játékidő végén, úgyhogy addig játszottak, amíg az egyik játékrész végén valaki nem volt előnyben. A Red Sox pont az utolsó, kilencedik inningben egyenlített 2-2-re, az újabb pontszerzésre viszont a 19. inningig, összesen kerek hat órát kellett várni.

A meccs helyi idő szerint kicsivel este 7 után indult, tehát jóval éjfél után fújták le, amikorra a Red Sox-os Mitch Moreland már 32 éves lett, még ha csak pár órával is.

A Boston végül a 19. inningben, Henley Ramirez ütése során szerzett pontot, Mooke Betts ért haza, ezzel nyertek 3-2-re.

Innengeket nézve a leghosszabb MLB-meccset 1920-ban rendezték, május 1-jén a Boston Braves és a Brooklyn Dodgers jutott 26 inningig. A végére annyira sötét lett, hogy 1-1-es döntetlennek be is kellett fejezniük.

Játékidő szempontjából 7 óra 4 perc volt a leghosszabb meccs, azt 1974. szeptember 14-én játszotta a St. Louis Cardinals és a New York Mets, 25 inning után a Cardinals nyert 4-3-ra.