Újra világbajnok a vitorlázó Majthényi, Domokos páros

2017.10.01. 07:21

Tizenkettedik világbajnoki aranyát szerezte a Majthényi Szabolcs, Domokos András páros a Repülőhollandi-világbajnokságon az olaszországi Scarlinóban. A nem olimpiai hajóosztályban kilenc futamból hármat is megnyert a magyar páros, négyszer másodikok lettek, de még így is keményen kellett küzdeniük az első helyért a szombati zárónapon, áll az MTI tudósításában.

„Egy viszonylag új szabály szerint az Arany-csoportban rendezett három futam eredménye közül is ki kell ejteni egyet, így fordulhatott elő, hogy bár az élről vártuk a kilencedik részversenyt, arra kellett figyelnünk, hogy a hatodik helyen álló német páros ne előzzön meg minket, amely a korábbi 45. helyét kiejthette” - nyilatkozott az MTI-nek Majthényi Szabolcs. 

Így is lett, Majthényiék nagyon jól figyeltek, és az első bójánál már az élre álltak, a németek pedig a mezőny hátsó felébe csúsztak vissza.

„Sikerült a rajtnál felidegesítenünk őket, köröztünk kicsit velük, hogy ne tudjanak jó helyről indulni. Ez aztán bejött. Végül másodikként értünk célba, ők pedig ezüstérmet szereztek” - árulta el a rajtról Majthényi. A vb-n egyébként egy új hajóval indultak, és arra számítottak, hogy legnagyobb riválisuk az a német páros lesz, amelynek eladták tavalyi vitorlásukat, ehelyett egy másik német egységgel kellett számolniuk.

A Majthényi, Domokos páros mögött a német Hans-Peter Schwarz, Roland Kirst kettős lett a második, a dán Böjsen-Möller testvérpár pedig a harmadik.