Sokkoló győzelmet szerzett a selejtezőből induló pingpongos

2017.11.20. 14:03

A stockholmi asztalitenisz World Tour-állomáson a kínai Csen Hszing-tung (Chen Xingtong) minden várakozást felülmúlt. Még a táblára kerülésért is játszania kellett, olyan gyengén rangsorolták, aztán meg sem állt a tornagyőzelemig. A döntőben hétszettes meccsen, vert helyzetből győzte le az olimpiai bajnokot, Ting Ninget (Ding Ning).

Csen elég kemény sorsolást kapott, a negyeddöntőben az aktuális világranglista másodikját, Csen Menget győzte le, majd az elődöntőben a világranglista vezetőjét, Csu Jülinget verte meg.

A döntőben Csen jó rajtot vett, minimális, kétpontos különbséggel hozta az első két szettet, a harmadik játszmában is ellépett, négy pontra (8-4), de Ting fordítani tudott 12-10, ezzel szépített. A következő játszmát Csen húzta be 11-6-ra, de Ting nem adta meg magát, az ötödik és hatodik szettet megnyerve egyenlített.

A döntő jászmában is az olimpiai bajnok és világbajnoki címvédő került fölénybe, 6-3-ra vezetett, amikor Csen időt kért. A játékán nem tudott változtatni sokat, 8-5-re ment Ting, de innen már megállíthatatlan volt, egyenlített, majd 11-9-re győzött a hátfájdalmakkal küzdő olimpiai bajnok ellen.

Csen ezzel megszerezte élete második World Tour-győzelmét. Az elsőt még Budapesten, januárban nyerte.

„Vesztésre álltam a hetedik jászmában, de harcoltam tovább. Sosem szabad feladnod. Ting Ning sokszor változtatott a szerváján, ami nehézséget okozott, de azt hiszem, a tenyeres pörgetésem felért ezzel, és ez lett a döntő faktor" – nyilatkozta a 20 éves győztes.