Pistorius megsérült a börtönben, összebalhézott egy rabtársával

2017.12.12. 11:25

Oscar Pistorius megsérült a börtönben, miután egy telefon miatt összeverekedett egy másik rabbal, írja a Guardian. 

A barátnője megölése miatt tizenhárom éves börtönbüntetését töltő paralimpikon balhéja még a múlt héten történt, Pistorius zúzódásokat szenvedett – számolt be a történtekről az illetékes dél-afrikai hatóság. Arról nem esett szó a közleményben, pontosan mi okozta a verekedést, de a helyi média szerint az dühítette fel a többi rabot, hogy az egykori sportoló túl sokáig használta a nyilvános telefont.

Az ügyben vizsgálatot indítottak a börtön. Pistoriust egyébként nemrég szállították át egy olyan intézménybe, ahol testi fogyatékossággal érő rabokat őriznek. 

A műlábú futó büntetését novemberben duplázta meg a dél-afrikai fellebbviteli bíróság: az eredetileg kiszabott 6 éves börtönbüntetést 13,5 évre emelték. 

Pistorius 2013 februárjában ölte meg Reeva Steenkampot, saját bevallása szerint véletlenül, betörőnek nézte a nőt. Ezt már a korábbi eljárás során is kizárták, szándékos emberölésért ítélték el, de megúszta a mostanihoz képest jóval enyhébb büntetéssel a dél-afrikai atléta.

Aztán az ügyben új eljárást rendeltek el, aminek eredménye a mostani, jelentősen súlyosbított ítélet. A bíró kijelentette:  hat év túl enyhe ítélet volt, és most is 15 évet kellett volna kapnia, de figyelembe vették, hogy valamennyit már rács mögött töltött az eljárások alatt és a korábbi ítéletek után.