A vb-válogatott is indul a Balaton-átúszáson

2017.07.05. 12:31

Egy héttel a vizes világbajnokság rajtja előtt a magyar nyíltvízi úszóválogatott tagjai részt vesznek a szombati Balaton-átúszáson, írja az MTI.

A főszervező Budapest Sportiroda (BSI) szerdai közleménye kiemeli, hogy a Révfülöp és Balatonboglár közti 5,2 kilométeres táv leginkább a junior világbajnok Rasovszky Kristófnak (Balaton UK Veszprém) fekszik, bár ő nemcsak a rövid távon (5 km), hanem a 10 és a 25 kilométeren is kivívta a vb-indulás jogát. Csapattársa, Papp Márk távollétében arra tör a hétvégén, hogy elhódítsa Papptól az eddigi legjobb Balaton-átúszó időt. A férfiaknál indul még Székelyi Dávid (Egri Úszó Klub) is, aki a balatonfüredi vb-n 10 kilométeren kap majd lehetőséget.

A nőknél 5 kilométeren Novoszáth Melinda és Juhász Janka képviseli a magyar színeket a vb-n, ők is készülnek a 35. Lidl Balaton-átúszásra. Mellettük rajtol még a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna (Szegedi UE) és Sömenek Omon Kata (Kőbánya SC) is, akik a világbajnokságon 10 és 25 kilométeren úsznak.

A profi úszók elsőként ugranak vízbe szombaton, hogy senki ne akadályozza őket. Rajtjukat követően indul majd az amatőr úszók sok ezres csapata, benne többek között Mányoki Attila óceánúszóval és Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval.

A múlt szombatról elhalasztott verseny szombati megrendezéséről a szervezők a csütörtöki meteorológiai előrejelzések alapján döntenek.