Csak Matolcsy rokonainak sörét lehet majd kapni a vizes vb-n

2017.07.14. 10:56

A nagyüzemi sörök közül csak a Pécsi Sörfőzde Zrt. termékeit lehet majd kapni a FINA 2017 vizes világbajnokság helyszínein. Az információt először csütörtök este írta meg a Szabadpécs.hu, majd pénteken a cég megerősítette a hírt az OK!Pécs.hu-nak. A sörgyár, amelynek idén júniustól Matolcsy György unokatestvérei, Szemerey Tamás és Szemerey Zoltán a tulajdonosai, több hónapos tárgyalás után nyerte el a lehetőséget, hogy a rendezvény legnagyobb sörbeszállítója lehessen. 

A pécsi sörgyár terméke természetesen a Pécsi Sör, ezenkívül ők gyártják a Szalon sört is. További ismertebb hazai márkái az Ottakringer és a Paulaner. A sörfőzde marketingvezetője, Vasa Tünde a portálnak azt mondta: mivel a vizes vb egy prémium rendezvény, ezért itt csak a cég prémium termékeit lehet majd kapni, vagyis Szalont nem. 

A Pécsi Sörfőzde termékein kívül még a vb helyszínein felállított food truckokban lehet majd kézműves söröket is inni. Hogy mennyibe fog kerülni egy korsó kézműves vagy Pécsi, azt nem lehet tudni, csak azt, hogy 800 forintnál nem lesz drágább. 

Update: A cikkünk megjelenése után a vb-t rendező FINA-Budapest az Indexnek azt írta, hogy a vb balatonfüredi helyszínén lehet Drehert és Pilsnert, a Városligetben pedig Borsodit és Staroprament is kapni (igaz, az nem derült ki, hogy hol és milyen formában), a Margitszigeten és a Duna Arénánál pedig lesznek Aldi üzletek a vb alatt, ahol mindenféle sört lehet venni, amit az Aldi amúgy árul.

Szabó Ádám, a Pécsi Sörfőzde marketing tanácsadója,  az Ital Magyarország marketing igazgatója  az Indexnek azt mondta, hogy valóban nincs kizárólagos szerződésük a FINA-val,de a food truckok kézműves sörein kívül csapolni csak a Pécsi termékeit csapolják majd a vb-n.