Húsz kilót fogyott a vb-re, elmehetett az ereje

2018.11.09. 13:10

Magát Krisztina harmadikként végzett összetettben a 87 kilogrammos kategória B csoportjában , a türkmenisztáni súlyemelő-világbajnokság utolsó előtti versenynapján.

Testvériség SE emelője meg szerette volna nyerni a B csoportot, de ő sem tudta, hogy mire lehet képes új súlycsoportjában. Magát áprilisan még a plusz 90 kilósok között volt Európa-bajnoki aranyérmes, de a vb-n már a 87 kilósok között indult. Ehhez több mint húsz kilót fogyott.

Magát jól kezdett 94 és a 98 kilogrammot is magabiztosan szakította ki, a 100 kiló viszont már nem ment neki. Lökésben a 117-et elkapkodta, aztán ugyanezen a súlyon javított, viszont harmadik gyakorlata - 121 kilón - sikertelenn volt, összetettben 215 kilót teljesített, így harmadik lett a csoportjában,  végső helyezése az A csoport esti versenyei után derül ki. Legrosszabb esetben 13. lesz.

„Csalódott vagyok, és dühös is, mert 225 kilót akartam összehozni, ettől jócskán elmaradtam. Talán túlságosan is sokat fogyasztottam, a lökésre nem maradt kellő erőm, pedig technikailag alapjában rendben voltam. Ennél a tavaszi Európa-bajnokságon csak jobb lehetek, és jobb is leszek"– nyilatkozta Magát az MTI-nek.

A vb-n lesz még magyar, Nagy Péter szombaton a plusz 109 kilósok között versenyez, ő is a B csoportba kapott besorolást.