Teljesen ismeretlen svéd lány szerezte a téli olimpia legnagyobb meglepetését

2018.02.15. 11:34 Módosítva: 2018.02.15. 11:34

A csütörtök délelőtti 15 kilométeres biatlonverseny közben újságírók ezrei guglizták világszerte Hanna Öberg nevét, miután a svéd biatlonos a semmiből érkezve alaposan elverte a mezőnyt. A 22 éves biatlonista helyett a legtöbben valószínűleg az azonos nevű svéd fitneszmodell honlapján kötöttek ki, aki 700 ezres Instagram-tábora alapján nagyobbacska celeb lehet hazájában, míg a friss olimpiai bajnokot kis túlzással csak az edzője ismerte korábban.

Ez az Öberg nem az az Öberg:

Miután sikerült elszakadni a fitneszguru fotóitól, és megtalálni a biatlonos Hanna Öberget, akkor derül csak ki igazán, hogy az olimpia előtti eredményekben mennyire nem volt benne, nemhogy az aranyérem vagy a dobogó, de még a legjobb tízbe kerülés sem.

Egyéni versenyeket tekintve Öberg pályafutásának legnagyobb sikere eddig a 2016/17-es szezonban elért 5. hely volt egy világkupafutamon, 7,5 kilométeres távon. A 2017-es világbajnokságon az ugyanezen a távon megszerzett 40. helyezés volt a legjobb eredménye, míg 15 km-en – ahol csütörtökön olimpiai aranyat nyert – csak az 55. volt.

Hogy mégsem volt teljesen igazunk, amikor az előjelek teljes hiányáról beszéltünk, azt a 2016-os junior világbajnokságon szerzett 2 aranyérme és egy ezüstje mutatja. Persze a korosztályos hősökből a biatlonban sem lesz feltétlenül nagy versenyző a felnőttek között, eddig úgy nézett ki, hogy Öbergnek sem jött össze igazán a váltás, legalábbis mostanáig.

A 22 éves svéd lány az olimpiai arannyal nyilván egycsapásra ünnepelt sztár lesz hazájában, és valószínűleg a jövőben már senki nem fogja összekeverni egy fitneszcelebbel.