Elsírta magát lövészet közben a szlovák biatlonos

2018.02.20. 14:05 Módosítva: 2018.02.20. 14:21

Paulina Fialkova Szlovákia színeiben vett részt a vegyes biatlonváltóban (ahol két nő és két férfi alkotta a váltót), ő kezdte az első etapot. Azonban ez nem igazán sikerült jól, mert az első lövészetnél nyolc kísérletéből (a váltók szabályai szerint mindenki kapott három póttöltényt is) mindössze egyetlen jó találata volt.

Nem is bírta ezt idegekkel, az utolsó lövéseket már sírva végezte el:

Fialkova eddig két olimpián, négy világkupán és öt világbajnokságon vett részt. Szocsiban a szlovák váltó az oroszok kizárása után a negyedik helyen végzett (igaz, annak a csapatnak nem volt tagja).

Szlovákia messze a legtöbbet hibázva, öt büntetőkörrel lett az utolsó. Németország pedig egy szinte biztosnak tűnő aranyérmet szórakozott el az utolsó etapban, Martin Fourcade ugyanis hibátlanul lőve aranyérmet nyert a franciáknak. Fourcade-nak ez egyébként már a harmadik aranya Phjongcshangban az egyéni üldözéses és tömegrajtos versenyek után, összességében pedig már az ötödik (két ezüst mellett).

A pocsékul kezdő olimpiai címvédő Norvégia végül megszerezte az ezüstérmet, Olaszország pedig az utolsó métereken verte meg Németországot, így övé lett a bronzérem.