World Tour-ezüstérmes. a Pergel, Szudi páros

2019.01.19. 17:13

Szudi Ádám és Pergel Szandra duója 3-0-ra kikapott a szombati döntőben a kínai Hszü Hszin, Liu Si-ven kettőstől, így ezüstérmet szerzett az új olimpiai számban, vegyes párosban a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen, írja az MTI.

Az ázsiaiak ötödik, a magyarok pedig - akik közül Pergel betegen vállalta a játékot - nyolcadik kiemeltként jutottak el a döntőig, mely tömött lelátók előtt kezdődött el. A közönség már nagyon várta a hazai játékosokat, a program ugyanis jelentősen csúszott, a torna első döntője így csak több mint egyórás késéssel kezdődhetett el.

D KOS20190119015

Az első játszma nagyon gyorsan a szettvesztés nélkül fináléba került kínaiaké lett, majd a második is, bár ebben már nagyobb ellenállást tanúsítottak a magyarok. Látszott a klasszis különbség a két duó között, de Szudiék küzdöttek, játszmanyerésre azonban nem volt esélyük. Az ellenfél végül villámgyőzelmet aratva gyűjtötte be a bajnoki címet, a 22 éves Szudi és a 30 éves Pergel pedig ezüstérmet vehetett át.

„Nagyon jó élmény volt ez az egész hét, sokan kijöttek, köszönjük mindenkinek a szurkolást! –  mondta Pergel Szandra, a Budaörs játékosa. - A döntő nem úgy sikerült, ahogy azt gondoltuk, de nagyon erős párossal játszottunk, ebben a meccsben ennyi volt."

Vissza fogjuk majd nézni a mérkőzést, hogy mit lehetett volna másképp csinálni, minden vereségből tanul az ember, ki fogjuk elemezni  mondta a Németországban légióskodó Szudi Ádám. - Nagyon szép emlék marad majd ez a verseny, sokan szurkoltak nekünk, ez nagyon jólesett."

Eredmények:
vegyes páros, döntő:
Hszü Hszin, Li Si-ven (kínai, 5.)-Szudi Ádám, Pergel Szandra (8.) 3-0 (3, 6, 5)