Belehalt sérüléseibe a néző, akit baseball-labda talált fejen

GettyImages-866014126
2019.02.05. 15:35

Bizonyítottan a fejét eltaláló baseball-labda okozta sérülések miatt halt meg egy 79 éves nő még tavaly augusztusban – írja a boncolási jegyzőkönyvhöz az Outside the Lines oknyomozó oldal, az ESPN egyik részlege.

A 79 éves Linda Goldbloomot még tavaly augusztus 25-én találta el egy rosszul megütött, 150 km/h-s dobásból felpattanó labda, ami olyan szerencsétlen szögben pattant meg az ütőn, hogy a nézőket védő háló fölé jutott. Goldbloomot azonnal kórházba szállították, egyből meg is műtötték az egyik Los Angeles-i kórházban, a műtét viszont sikertelen volt, négy nappal később belehalt sérüléseibe. Ezt a boncolási jegyzőkönyv is megerősítette, egyértelműen a fejét ért ütés okozta a halálát.

Az ESPN közlése szerint Goldbloom halála a harmadik ismert eset, amikor egy nézőtérre vágódó labda okozott tragédiát baseballmeccsen:

  • 1943. szeptember 29-én a 32 éves Clarence Stagemyert találták fejen a Washington Senators meccsén. Az első sorban ülő Stagemyer másnap belehalt sérüléseibe.
  • 1970. május 16-án a 14 éves Alan Fish szintén a Los Angeles Dodgers stadionjában szenvedett végzetes sérüléseket, Fish a második sorban ült.

A két fenti esettel ellentétben Goldbloom viszonylag távol, a pályától nézve a harmadik karéjon ült.

Az MLB 2015-ben küldött ki a csapatoknak ajánlást arról, hogy hol és milyen védőhálót javasolnak, ezek felszerelése viszont elég lassan történt meg. 2017-ben a New York Yankees stadionjában talált arcon egy labda egy fiatal lányt, részben emiatt is a 2018-as idényre már minden pályán volt valamilyen védőháló.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport