Az ideihez hasonló összeget kap a sport jövőre is

2019.06.04. 19:18 Módosítva: 2019.06.04. 22:12

Továbbra is fontos feladatnak tartja a kormány a sport és a szabadidős tevékenységek támogatását, amelyre a jövő évi költségvetési javaslatban nagyságrendileg azonos összeget szán, mint az ideiben. A 2020-as költségvetési törvényjavaslatban a sportra és szabadidős tevékenységekre 228 milliárd forintot szánnak. A javaslatban a legnagyobb tételt a 

sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása

jelenti 22,2 milliárd forinttal. 

Versenysportra 9,8 milliárd, a Kemény Ferenc sportlétesítmény-fejlesztési programra 9,6 milliárd, az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakítására, továbbá az MLSZ feladatainak támogatására 9 milliárd forint áll rendelkezésre. Nagyobb tétel a költségvetésben a Hungaroring Sport Zrt. (14,7 milliárd forint) fejlesztése, valamint a sportakadémiák támogatása (9,8 milliárd).

A Bozsik Stadion fejlesztésére 4,1 milliárd, a kiemelt sportegyesületek sportlétesítmény fenntartásának és üzemeltetésének támogatására 3,3 milliárd, a versenysport és olimpiai felkészülés szakmai támogatására pedig 3,1 milliárd jut. Az utánpótlás-nevelési feladatokat 2,3 milliárd, a Nemzeti Olimpiai Központ beruházását 2,4 milliárd, a Nemzeti Korcsolyázó Központ fejlesztését 1 milliárd forinttal segíti a büdzsé.