Megvédték címüket a franciák a vegyesváltó-világbajnokságon

2019.07.07. 13:31 Módosítva: 2019.07.07. 16:13

A francia triatloncsapat megvédte címét a Hamburgban vasárnap megrendezett vegyesváltó-világbajnokságon, miután nagy csatában legyőzték a németeket – írja az MTI.

Az Emilie Morier, Léo Bergere, Cassandre Beaugrand, Vincent Luis összeállításban versenyző franciák 1:20:18 óra alatt teljesítették a távot, ezzel négy másodpercet vertek a németekre, és majdnem fél percet a harmadik helyen célba érő ausztrálokra. A 16 váltót felvonultató mezőnyben három egység nem ért célba, a magyar csapat pedig Bicsák Bence váratlan kiesése miatt, pótember híján kénytelen volt visszalépni.

GettyImages-1160550466
Fotó: Lukas Schulze / Getty Images Hungary

A Jokohamában nemrég bravúros eredményt elérő Bicsák a vb-sorozat szombati egyéni versenyén sérült meg, miután Andreas Schilling megcsúszott az esős pályán, és többek közt őt is elsodorta. A magyar sportoló térddel csapódott neki a kordonnak, kórházba is kellett szállítani, így pedig nem tudta vállalni az indulást. A magyar sportoló zúzódásokat szenvedett, de az csak az alaposabb magyarországi vizsgálatok után derül ki, hogy a sérülésének milyen hatása lesz a felkészülésére, és az év hátralevő versenyeire.

Jövő héten Tiszaújvárosban rendeznek majd világkupa-futamot, augusztus közepén Tokióban az olimpiai pályán lesz tesztverseny, a hónap végén pedig Svájcban rendezik meg a vb-sorozat döntőjét. A vegyesváltó 2020-ban Tokióban mutatkozik be az olimpia műsorán.