Fölényes győzelmet aratott a férfi pólóválogatott

2019.07.19. 07:44

A magyar férfi vízilabda-válogatott 23-5-re győzte le a dél-afrikai csapatot a dél-koreai Kvangdzsuban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek pénteki zárófordulójában, írja az MTI.

A magyarok a nyitókörben Új-Zélandot (24-4), a második fordulóban pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Spanyolországot (13-11) győzték le, így tét nélkül várhatták a pénteki összecsapást, amely előzetesen is inkább egy erősebb átmozgató edzésnek ígérkezett. Az első mérkőzésen ujjtörést szenvedett Varga Dénesre ezúttal sem számíthatott a szakvezetés.

A várakozásoknak megfelelően a magyarok végig óriási fölényben vízilabdáztak, s mindössze a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés. A találkozón végül minden magyar mezőnyjátékos betalált, a legeredményesebb közülük Zalánki Gergő lett öt góllal.

Minden tiszteletem a dél-afrikaiaké, hiszen elsősorban amatőr játékosok, a saját pénzüket költve szerepelnek a világbajnokságon, mindent megtettek azért, hogy kihozzák magukból a maximumot. Mi a saját játékunkat játszottuk, igyekeztünk gyors támadásokat vezetni

- mondta Märcz Tamás a találkozót követően.

A kapitány hozzátette, volt azért olyan a mérkőzésen, hogy rá kellett szólnia játékosaira, mivel az első két negyedben a zóna elleni támadásban és az emberelőnyös helyzetekben sem úgy járatták a labdát, ahogyan azt szerette volna. "Különösen a második negyedben volt kicsit kényelmes a támadásvezetés, aztán rákapcsoltunk. Váltogattuk a védekezéseinket, a begyakorolt dolgok jól mennek, de amiket kevesebb időnk volt elsajátítani, azok még most sem működtek csúcsszinten."

A kapitány elmondta, most egy huszonnégy órás pihenő következik, majd megkezdik a felkészülést a negyeddöntőre.

Märcz Tamás együttese csoportgyőztesként már   korábban biztosította   helyét a keddi negyeddöntőben, ahol az A csoport második – Szerbia, Montenegró vagy Görögország – és B csoport harmadik helyezettje – Ausztrália vagy az Egyesült Államok – összecsapásának továbbjutójával találkozik majd közép-európai idő szerint 10 órakor.

Magyarország - Dél-afrikai Köztársaság 23-5 (5-1, 5-2, 8-0, 5-2)

Gólszerzők: Zalánki 5, Jansik Sz., Manhercz 3-3, Bátori, Sedlmayer, Hárai, Vámos, Angyal 2-2, Mezei, Pohl 1-1, illetve Badenhorst 2, Rodda, Le Roux, Evezard 1-1