A fiatalabb Márquez nyerte az első virtuális MotoGP-versenyt

2020.03.30. 09:09

A hatszoros világbajnok Marc Márquez öccse, Álex Márquez nyerte az ide első virtuális MotoGP-futamot, miután a koronavírus-járvány miatt a valódi versenyeket határozatlan ideig felfüggesztették.

Néhány Forma-1-es pilótához hasonlóan, a MotoGP versenyzői közül többen is virtuális versenyzéssel töltik az idejük egy részét, amíg nem ülhetnek igazi motorra. A motorsport csúcskategóriájának online bajnokságában tíz MotoGP-pilóta részt vesz, a Márquez testvérek mellett Francesco Bagnaia, Aleix Espargaró, Iker Lecuona, Joan Mir, Miguel Oliveira, Fabio Quartararo, Álex Rins és Maverick Vinales is elindult az első futamon, amit a virtuális mugellói pályán tartottak.

„Általában magabiztos vagyok a versenyek előtt, de most nem” – mondta a regnáló valós világbajnok, Marc Márquez, aki esélyét sem látta a győzelemnek, hiszen öccse, Álex amúgy is állandóan gyorsabb nála a virtuális versengésben.

A hatkörös versenyt Álex Márquez hét másodperces előnnyel nyerte Bagnaia előtt, a harmadik Maverick Vinales lett. A teljes futamot itt lehet megnézni:

A két Márquez-testvér az idei szezontól már csapattársak is, mivel a Álexet a tavalyi Moto2-győzelme után szerződtette a Repsol Honda.

(via motogp.com)