Néha a sírás kerülgette a járványhelyzetben patikában dolgozó magyar olimpikont

DEBRE20160809029
2020.04.04. 09:21

Eredeti tervei szerint tavasszal az olimpiai kvótáért harcolt volna a kétszeres világbajnoki bronzérmes sportlövő, Sike Renáta, ám a 41 éves sportoló most más terepen küzd: a végzettségét tekintve gyógyszertári szakasszisztens Sike patikában dolgozva harcol a koronavírus-járvány ellen.

A Blikk cikke szerint a BHSE sportolója ugyan jó ideje nem gyakorolta a civil foglalkozását, ám a járvány terjedésével egyből munkába állt a testvérével közös tulajdonukban levő budaörsi patikában.

A beszerzésekből, árupakolásból és a rendelésfelvételből veszem ki leginkább a részemet, igyekszem minél jobban tehermentesíteni a patikában dolgozó két kollégámat, akik erőn felül teljesítenek. Rengeteg munkaruházati boltban jártam, hogy legalább magunknak tudjak szerezni védőfelszerelést, végül sikerült maszkokhoz és kesztyűkhöz jutnom, de volt, hogy a kilátástalanság miatt a sírás kerülgetett

– mondta a lapnak, hozzátéve, hogy a védőszemüvegekre házilag barkácsolt plexit is, hogy arcpajzsként további védelmet nyújtson számukra.

Sike azt is elmondta, hogy eleinte jól tűrték a vásárlók az időnként 50-60 méteres sorokat, mostanra viszont már fogy a türelmük – ezért van, hogy már az utcán felveszi tőlük a rendelést, hogy ezzel is gyorsítsa a kiszolgálást.

„Szinte az egész napot bent töltöm a patikában. Szerencsére tünetmentes vagyok, bírom a terhelést. Ismerősökhöz nem megyek, szabadidőmben a lakásomban vagyok” – tette hozzá a sportlövő, akinek jelen helyzetben nincs ideje az elhalasztott olimpián gondolkodnia.

Sike Renáta 2014-ben két világbajnoki bronzérmet szerzett Granadában a sportpisztolyosok között (egyéniben és csapatban), 2012-ben csapatban Eb-ezüstérmes lett, 2001-ben és 2014-ben is őt választották az év magyar sportlövőjének. 

(Borítókép: Sike Renáta a 2016-os riói olimpián. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!