Meghalt Kamuti László, négyszeres világbajnoki ezüstérmes vívó

2020.08.27. 14:13

Nyolcvanéves korában meghalt Kamuti László csapatban négyszeres világbajnoki ezüstérmes tőrvívó.

A sportember súlyos betegség után, csütörtök hajnalban bekövetkezett haláláról bátyja, Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB) és a sportági szövetséget (MVSZ).

Az 1940-ben született Kamuti László a BVSC-ben vívott, ahol a legendás Bay Béla volt a mestere - emlékeztet rá a MOB és az MVSZ honlapja. Négy olimpián vett részt, 1960-ban és 1972-ben negyedik, 1968-ban ötödik, 1964-ben pedig hetedik volt a tőrcsapattal. Világbajnokságokon a magyar csapat tagjaként négyszer volt ezüstérmes, egyéniben négyszeres, csapatban hatszoros magyar bajnok volt.

Pályafutása után sportvezetőként dolgozott. Előbb a Magyar Vívó Szövetség szakfelügyelőjeként, majd nyugdíjba meneteléig a BVSC szakosztály-vezetőjeként tevékenykedett.

"Laci mindig, mindenben a társam volt, mindenben segített nekem - mondta Kamuti Jenő a hunfencing.hu oldalnak. - Nagyon sokszor fordult elő pályafutásunk során, hogy háttérbe szorította magát azért, hogy nekem jobb legyen. Csodálatos testvérem volt. Az életet kissé másként szemlélte, mint én. Talán kevésbé volt diplomatikus, számára inkább fehérek vagy feketék voltak a dolgok. Ugyanakkor nála becsületesebb embert nem ismertem."

A Magyar Vívó Szövetség Kamuti Lászlót saját halottjának tekinti. (MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport