Tour de France: sérülés miatt feladja a versenyt a belga világbajnok

2020.08.30. 10:40

Sérülés miatt az első szakaszt követően feladni kényszerült a 107. Tour de France kerékpáros körversenyt a Lotto-Soudal két kiválósága, a belga világbajnok Philippe Gilbert és a német John Degenkolb, írja az MTI.

A szombati, első szakaszon az esős időjárás, valamint az annak következtében csúszóssá váló utak alaposan megnehezítették a versenyzők dolgát, több bukás is történt. Ennek esett áldozatául a két kerékpáros is.

Csapatuk a honlapján közölte, hogy a 38 éves, 2012-ben vb-aranyérmes Gilbertnek eltört a térde. A 31 esztendős Degenkolb kapcsán pedig kiemelték: bukása után 65 kilométert tett meg a célig egyedül, de mivel két perccel a szintidőn kívül ért célba, a szervezők már nem írták neki jóvá a szakaszt. Utóbbit nehezményeztek, mondván: nem tisztelték a sérült kerekes erőfeszítéseit, még akkor sem, ha már akkor nyilvánvaló lehetett mindenki számára, hogy Degenkolnak fel kell adnia az idei Tourt.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek le, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.